Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Milletvekilliğini bana KCK değil Ahmet Türk önerdi'

        İNAN GEDİK / GAZETE HABERTÜRK

        BDP listesinden bağımsız milletvekili seçilen Şerafettin Elçi ile Aysel Tuğluk, 12 Haziran seçimleri sırasında milletvekili listesinin Kandil’den belirlendiği ve bunun KCK aracılığıyla BDP’ye gönderildiği iddialarının doğru olmadığını savundular.

        BDP’lilerin kabul etmediği iddialar dün bir gazetede, KCK operasyonunda tutuklanan Nihat Uğraş tarafından Aysel Tuğluk’a gönderilen e-postaya dayandırılmıştı.

        ‘KANDİL’İ BİLMEM’

        Milletvekili Şerafettin Elçi, şiddete karşı olduğunun herkes tarafından bilindiğini belirterek,milletvekili seçilme sürecine ilişkin şunları söyledi: “Kandil tarafını bilmem. Seçim öncesi Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk gelip, bu dönemyeni Anayasa’nın birinci öncelik alacağını, bu süreçte birlikte olmak istediklerini söylediler. Ben de bir şartla kabul ederim, ‘Çatışma ortamının tarafı olmam’ dedim. Onlar da kabul ettiler. BenimmuhatabımTürk ve Tuğluk arka tarafını bilmem. Ne olup bittiğiyle de ilgilenmem.”

        ‘BUYURSUNLAR TUTUKLASINLAR’

        İddiaları HABERTÜRK’e değerlendiren Aysel Tuğluk ise Nihat Uğraş’ın BDP’ninMYK üyesi olduğunu ve bundan dolayı sık sık görüştüklerini dile getirerek, “Bana Nihat Uğraş’tan böyle bir elektronik posta gelmedi. Mahkeme başladığında böyle bir mail’in gelip gelmediğinin tespit edilmesi için başvuracağız” dedi. Tuğluk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nihat Uğraş benim 5 yıllık arkadaşım. Bütün partili arkadaşlarla olduğu gibi onunla da diyaloğumvar. Fakat benim üzerimden BDP’ye operasyon yapılmaya çalışılıyor. Amaçları beni tutuklamak, buyursunlar tutuklasınlar.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ