Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KCK operasyonları sürüyor

        Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK'ya yönelik yeni bir operasyon yapıldı. Bursa, İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları dahil 48'i avukat 61 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artması bekleniyor.

        AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, operasyon hakkında yaptığı açıklamada, "KCK bir terör örgütü yapılanmasıdır, soruşturma normal" dedi.

        MİLLETVEKİLİ GÖZALTINDA

        Kars ve Şırnak eski Milletvekili Mahmut Alınak'ın gözaltına alınan isimler arasında olduğu bildirildi.

        İSTANBUL

        Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile yattığı İmralı Cezaevinde görüşen avukatların da aralarında bulunduğu 61 kişiye yönelik gözaltı kararı olduğu ve bunlardan çoğunluğunun İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı ifade edildi.

        Soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcıları Adnan Çimen ve İsmail Tandoğan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen avukatlardan 18'inin İstanbul Barosu'na kayıtlı avukatlar olduğu dile getirildi.

        ÖZGÜR GÜNDEM OFİSİNDE ARAMA

        İstanbul'da, KCK'ya yönelik operasyon kapsamında Özgür Gündem Gazetesi'nin Beyoğlu'nda bulunan bürosunda da arama yapılıyor. Sabahın erken saatlerinde büroya gelen polis ekiplerinin araması sürüyor.

        İstiklal Caddesi Mis Sokak 4 numarada bulunan binaya gelen polis ekipleri kapalı olan büroyu çilingir yardımıyla açtırdı. Baskınla ilgili çevik kuvvet ekipleri de Mis Sokak girişinde önlem aldı. Polisin araması devam ediyor.

        Bu arada, İstiklal Caddesi 36 numarada bulunan bir avukatlık bürosunda da arama yapılıyor. Polis bina önünde güvenlik önlemi alırken içerideki arama sürüyor.

        ÖCALAN'IN AVUKATLARININ BAĞLI OLDUĞU HUKUK BÜROSUNA BASKIN

        İstanbul'da KCK'ya yönelik operasyonda 21 avukatın gözaltına alındığı belirtildi. Asrın Hukuk Bürosu'ndan Avukat Özcan Kılıç, gözaltına alınanlar arasında Doğan Erbaş, İrfan Dündar, Okan Yıldız, Mustafa Eraslan gibi isimlerin bulunduğunu belirtti.

        İstanbul'daki aramaların yapıldığı adres olan Asrın Hukuk Bürosu avukatı Özcan Kılıç, evlere sabah saat 05:00'da gidildiğini belirterek, 4'ü bürodan olmak üzere toplam 21 avukatın gözaltına alındığını söyledi. Kılıç, Öcalan ile görüşen bazı serbest avukatların da gözaltına alındığını ifade etti. Kılıç gözaltına alınanların arasında Doğan Erbaş, İrfan Dündar, Okan Yıldız, Mustafa Eraslan gibi isimlerin bulunduğunu söyledi.

        Asrın Hukuk Bürosu'ndaki arama ile ilgili bilgi veren Kılıç, büronun erken saatlerde görevli personel gözetiminde açıldığını ancak arama yapılması için savcı beklendiğini belirtti.

        ANKARA

        Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında bir avukat gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, KCK'ya yönelik operasyon kapsamında bir kişiyi gözaltına aldı.

        Avukat olduğu öğrenilen kişinin, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

        BURSA

        Türkiye genelinde 16 ilde düzenlenen KCK operasyonu kapsamında Bursa'da gözaltına alınan avukatlar Ayşe B. ile Mehmet Deniz B.nin bürolarında geniş çaplı arama yapılıyor.

        Bursa Emniyet müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri iki cumhuriyet savcısı ile birlikte her iki avukatın Osmangazi Elmasbahçeler'de bulunan bürolarında arama yaptı. Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ile Bilim Suçları Amirliği'ne bağlı ekiplerin de özel cihazlarla katıldığı aramalarda bilgisayarların harddiskleri yedeklendi.

        Gözaltına alındıktan sonra bürosuna getirilen avukat Mehmet Deniz B. gazetecilerin "Bir şey söyleyecek misiniz?" şeklindeki sorusuna "Söyleyecek bir şey yok şuanda" karşılığını verdi.

        Bu arada, avukat Mehmet Deniz B.'nin meslektaşları aramanın yapıldığı büroya geldi.

        DİYARBAKIR

        Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 35 kişi kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda emniyet müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında bazı avukatların da bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. KCK bünyesindeki ''Kent meclisine'' yönelik olduğu bildirilen operasyonda gözaltına alınan şahısların, il merkezinde yasa dışı gösteriler, güvenlik güçleri, kamu kurum ve kuruluşlarına taşlı ve molotofkokteyli saldırı düzenlemesi, kepenklerin zorla kapattırılması eylemlerine katılanlar ile organize eden şahıslar olduğu belirtildi.

        Bu arada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bağlar ilçesi Sento caddesi Barış apartmanındaki BDP Bağlar İlçe Başkanlığı binasında polis arama yapıyor. Arama nedeniyle bina çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

        KOCAELİ

        Kocaeli'de terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ''terör örgütü propagandasını yapmak, suçu ve suçluyu övmek'' suçlarını işledikleri öne sürülen kişilerin yakalanması için operasyon düzenledi.

        İzmit, Körfez, Başiskele ve Derince ilçelerindeki çok sayıda adrese düzenlenen operasyonda, 17 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelilerden bazıları SEKA Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

        IĞDIR

        Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında bir avukat gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri KCK'ya yönelik operasyon kapsamında bir kişiyi gözaltına aldı. Avukat olduğu öğrenilen kişinin evinde ve iş yerinde arama yapılıyor.

        DENİZLİ

        Terör örgütü KCK'ya yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Denizli'de bir zamanlar terör elebaşı Abdullah Öcalan'ın da avukatlığını yapan avukat A.O. gözaltına alındı.

        Başsavcılığın talimatı doğrultusunda evinden alınıp getirilen A.O. Şengün İş Merkezi'ndeki bürosuna Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri refakatinde getirildi.

        A.O.'nün bürosunda yapılan aramanın ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

        MERSİN

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Mersin'deki avukatı Bedri Kuran'ın bürosunda arama yapıldı.

        Alınan bilgiye göre, KCK soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Bedri Kuran'ın Camiişerif Mahallesi'ndeki bürosunda arama yapıldı.

        Cumhuriyet Savcısı'nın gözetiminde yapılan aramalarda Bedri Kuran da hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, Kuran'ın bilgisiyar harddiskinin kopyasını alırken bazı evraklara el koydu. Polis otosuna bindirilen Kuran'ın işlemlerin ardından İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

        BATMAN

        Batman BDP İl Başkanı Mehdi Öztüzün, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında BDP Batman İl Başkanı Mehdi Öztüzün evinde gözaltına alındı. Aynı zamanda avukat olan Mehdi Öztüzün'ün bürosunda Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldı. Arama sırasında Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel beraberinde bazı partiliyle Öztüzün'ün bürosunun önüne geldi.

        Bu arada Şırnak'ta da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

        DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ EMİNE AYNA'DAN OPERASYONLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

        Gözaltına alınan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ömer Önen, BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yüce, DTK Daimi Meclis Üyesi Bedia Akaya, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tamriş, BDP Bağlar İlçe Yöneticisi Erdal Şenadam, İl Genel Meclis Üyesi Şafi Hayme, İl Genel Meclis Üyesi Fatma Kızılkaya, Bağlar Belediye Meclis Üyesi Kadri Göktimur, Barış Anneleri üyesi Yüksel Barut, BDP çalışanları Fikret Çelik, Recep Gümüş, M. Cevat Aydın, Tahir Baran, Fatma Çelik, İbrahim Mercan, Abdullah Yalçın, Mehmet Okur, Avukatlar Baran Pamuk, Fuat Coşacak, Nuri Çelik, Mehmet Nuri Deniz, Bağlar BDP İlçe Başkanı Ali Yüce, Abdulhamit Durmaz, Canan Güler, Bismil belediye Başkanı Cemile Aminoğlu'nun eşi Yusuf Eminoğlu, Gözeli Köyü'nde yapılan baskında Şahin Seyyar, Hasavar Köyü'nde yapılan ev baskınında da Nurettin Karataş gözaltına alınarak Diyarbakır Emniyet müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

        BDP bağlar ilçe binasına gelen BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna "Arkadaşlar eminim burada etrafın görüntülerini çektiniz. 1995 yıllarındaki görüntülerdir. Askeri darbe döneminin görüntüleridir. Bir siyasi partinin ilçe başkanlığı basılıyor ve bir ordu ile etrafı tutulmuş, içerde partinin evrakları toplanıyor. İçerde tek bir bıçak yok ama mutfak olduğu için ekmek bıçağı ola bilir. İçerde silah yok, içerde düşünce aracı dışında hiç bir şey yok. Şuanda yaşanan şey Erdoğan'ın siyasi ve askeri darbesidir. Şuada insanlar bizi dinlemeye çalışıyor ama polisler önlerini sarıyor. İnsanlardan korkuluyor. Tayyip Erdoğan iki gün önce KCK operasyonlarına devam edileceğini söyledi ve kadınları hedef gösterdi. Bugün alınanların çoğu da kadındır. Biz bugün buradan kadına yönelik şiddetle mücadele günü nedeniyle bir yürüyüş yapacaktık ama aynı gün böyle bir operasyon yapılıyor. 1993 yılında Çiller aynı şeyi yaptı yine aynı böyle şekilde savaş uçaklarının sesi gelirken biz kınama açıklaması yapıyorduk, bugün Çiller yok ama biz hala buradayız. Bugün Kenan Evren yok biz hala buradayız. Öldükte tutuklandık da ama hala buradayız. Başbakan'a şunu söylüyoruz. çiller nasıl gittiyse oda gidecek.

        Çiller nereye gittiyse oda gidecek. Esat ve Kaddafi diyorlar ki ölümüne direneceğiz. Ama nasıl Çiller arkasına bile bakmadan Fettullah Gülen'in yanına gittiyse oda arkasına bakmadan Amerika'ya Fettulah Gülen'in yanına gidecek. Biz burada kalacağız AKP kaybedecek, Türkiye halkı ve Kürt halkı kazanacak" dedi.

        Gözaltı sayısının tam olarak bilmediğini belirten Ayna "Sürekli isimler geliyor. Bismil Belediye Başkanının da evi basılmış eşi gözaltına alınmış. BDP'de çalışmak bu hükümete göre suçtur. Demek ki kendisi karşısında bizi güç olarak görüyor, korkuyor ve bütün korkusu da budur. Genellikle kadın arkadaşlarımızın kaldığı bir ev var orası basılmış" dedi.

        AJANSLAR

        AYRINTILAR GELİYOR...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ