Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakanlık tutanakları istedi!

        SALİHA ÇOLAK / GAZETE HABERTÜRK

        TBMM Genel Kurulu’nda önceki gece oturumu yöneten Başkanvekili Mehmet Sağlam’ın “Has.. tirin” sözünün açtığı kriz sürüyor. Başbakanlık, salonda fark edilmeyen ve Meclis TV’yi seyreden vatandaşların attığı Twitter ve Facebook mesajlarıyla ortaya çıkan küfürle ilgili Meclis tutanaklarını istedi.

        Bu arada Genel Kurul’da oturumu not alan stenografların sözü duymadığı, sözü ses kaydının çözümünden doğrudan tutanağa geçirdiği ortaya çıktı.

        Sağlam ise dün de bu sözü hatırlayamadığını belirterek kendini “Eğer dönüp Meclis’e bunu söyleseydim zaten en ön sırada bulunan arkadaşlarımız bunu duyarlardı. Birlikte dinledik. Kesinlikle, öyle bir sözün, yazıldığı gibi ağzımdan çıkmadığı meydanda. ‘Hadi sen de’ deyince ben de ‘hadi sen de’ demiş olabilirim. Hadi’si anlaşılıyor, gerisi anlaşılmıyor. Stenograf nasıl duydu onu da bilmiyorum” diye savundu. “Her insanın kargaşa anında ağzından bazı sözler çıkabilir” diyen Sağlam “Ben o stres içerisinde, herhangi bir şekilde yanlış anlaşılmaya neden olacak hareketim varsa, bundan özür diliyorum dedim. Konu kan davasına dönüştürülmemeli” uyarısı yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ