Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Her şey devletten beklenmez"

        Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, her şeyin devletten beklenmeyeceğine dikkat çekerek, "Artık beklemek mümkün değil, devletin dışında boşluğu doldurması gereken insanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz hepimiz bir dayanışma içine girmek, inisiyatif almak ve gereğini yapmak durumundayız." dedi.

        Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Müjdat Gezen tarafından Bursa'da kurulan Müjdat Gezen Kültür Sanat Eğlence Merkezinin açılışına katıldı. Nilüfer ilçesinde kurulan merkezin açılışına katılan sanatçılar adeta bir sanat geçişinin yaşanmasına zemin hazırladı. Açılış seramonisinin ardından geceye katılan sanatçılara çeşitli ödüller verildi. Geceye Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yanı sıra, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Mehmet Sevigen, Eski CHP Bursa milletvekili Onur Öymen, sanatçılardan Yıldız Kenter, Halil Ergün, Ali Poyrazoğlu, Levent Kırca, Mehmet Ali Alabora, Emel Sayın, Türkan Şoray, Zeki Alasya, Perran Kutman, Gazeteci Uğur Dündar ve çok sayıda sanatçı katıldı.

        BAYKAL: ARTIK DEVLETTEN BİR ŞEY BEKLEMEK MÜMKÜN DEĞİL

        Konuşmasında her şeyin devletten beklenmesinin yanlış olacağına dikkat çeken Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Artık beklemek mümkün değil, devletin dışında boşluğu doldurması gereken insanlarımız sivil toplum örgütlerimiz hepimiz bir dayanışma içine girmek inisiyatif almak ve gereğini yapmak durumundayız. Bu açıdan da Müjdat Gezen hepimize güzel örnek oluyor." dedi. Müjdat Gezen'in bulunduğu her ortamda mizah şaka ve neşenin hakim olacağına dikkat çeken Deniz Baykal, "Bu akşam da bu tür anlar yaşandı ancak bu gece bence tarihi bir gece" dedi.

        MÜJDAT GEZEN: BENİ ARKAMDAN ÖVÜN

        Müjdat gezen ise insanların övünmekten hoşlandığına dikkat çekerek, "Ben de övülmekten hoşlanıyorum ama arkamdan. Ben arkamdan övülmekten mutlu oluyorum. Ben benim için 'geldi, yaşadı ve gitti' denmesinden daha çok mutlu olacağım" şeklinde konuştu.

        UĞUR DÜNDAR'DAN İŞSİZLİK VURGUSU

        Müjdat Gezen Sanat Merkezinin açılışına katılan gazeteci Uğur Dündar işsiz kalmasına imalı bir göndermede bulundu. Kendisine ödül vermek için sahneye gelen Bursa Valisi Şahabettin Harput'un övgülerine teşekkür eden Dündar, "Ancak ben Sayın Valimizin bazı görüşlerine katılmıyorum. Çünkü eğer başarı, kalite, güven her zaman ödüllendirilmiş ve sevgiye değer bulunmuş olsa idi ben şuanda işsiz bir gazeteci olarak karşınızda arzı endam etmezdim. Demek ki bir etkinliğin, bir çabanın, bir fikir ve sanat ürününün herkes tarafından sevilmiş olması ondaki eksikliğe bağlanıyor. Ben de bu nedenle çok mutluyum, o kişiler, onlar varsın bizi sevmesinler" şeklinde imalı göndermede bulundu.

        Ödül töreni ve konuşmaların ardından program sanatçı Ahmet Özhan'ın verdiği konserle devam etti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ