Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Metiner'den yeni öneri

        AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner, Sabiha Gökçen'in isminin havaalanından silinmesini istemesinin ardından Dersim olaylarında adı geçen Mareşal Fevzi Çakmak ve Abdullah Alpdoğan'nın da Tunceli'de yerleşim yerlerinden ve parklardan isimlerinin silinmesini istedi.

        Metiner, Dersim tartışmalarına ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dersim konusunda konuşmaması için kendisine uyarıda bulunmadığını ifade eden Metiner, "Başbakan Erdoğan liderimizdir. Bana 'Sen bu işe karışma, konuşma' dememiştir. Konuşmasında bana atıfta bulunmuştur. Ancak, bu atıfa yer verilmezken, konuşmasının sonlarındaki samimi sözleri yanlış yerlere çekildi. Ben Genel Kurulda şahsım adına konuşmadım. Başbakan 'sus' demiş olsaydı, grubum adına konuşma yapamazdım" dedi.

        Geçmişle yüzleşilmesi gerektiğini belirten Metiner, "AK Parti olarak konuşulmayacak, tartışılmayacak mesele olmadığına inanıyoruz. Ne kadar olay varsa konuşmalıyız. Yüce Meclis çatısı altında konuşamayacağımız, tartışamayacağımız hiçbir mesele olamaz. Türkiye hepimizin Türkiye'si. Devlet hepimizin devleti. Devletin çatısının çökmemesi gerekir" dedi. '' Metiner, 'Dersim katliamı ile özdeşleşmiş olan Sabiha Gökçen isminin havaalanından silinmesi gerektiğini yineleyerek, yine ayın olayla ilgili Abdullah Alpdoğan ve Fevzi Çakmak'ın adlarının Tunceli'deki yerleşim yeri ve parklardan kaldırılmasını istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ