Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'nin İzmir mitingi tartışma yarattı

        NİHAL AŞKIN / GAZETE HABERTÜRK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği “Cumhuriyet Demokrasi ve Özgürlük Mitingi”ni değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Bu miting CHP açısından fiyasko oldu gibime geliyor. Ancak 22-25 bin kişi vardı. Üstelik tüm Türkiye’ye açık bir mitingdi. İzmir’in bile buna sahip çıkmadığını gördüm. İzmirliler artık söylemlerle, ideolojik hesaplarla yapılan siyaseti yutmuyor. CHP İl Başkanı’nın yerinde olsam gerçekten üzülür ve ‘Niye böyle oldu? ’ diye düşünürdüm. Başbakanımız ‘Haftaya İzmir’de miting yapıyorum’ desin, yine 200 bin kişiyi getiririm. Biz AK Parti’yiz. Büyük düşünüyoruz” dedi.

        Akay’a yanıt veren CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ise mitinge 5 gün önce karar verildiğini, kısıtlı imkanlarla en iyi mitingi yatıklarını belirterek şöyle konuştu: “Bir önceki mitingimizi geçtik, 100 bin kişi katıldı. O arkadaşa (Akay) ‘Çalış seninde olur’ demekten başka cevabım yok. CHP’yi böyle güçlü görünce rahatsız oldular. Miting fotoğraflarını görünce kalbine inmiştir. Hodri meydan. Varsa yürekleri Gündoğdu’da böyle miting yaplınlar.”

        ‘TARTIŞILMASINDAN BELLİ’

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, “Cumhuriyet mitingleri de böyleydi. Görünen o ki AKP bu mitingden ürktü. Bu miting onları korkuttu ” yorumu yaparken, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise “AKP bunu, ‘Miting alanına kaç kişi geldi?’ tartışmasına çevirerek asıl verilmek istenen mesajı gizlemeye çalışıyor” iddiasında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ