Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan'dan veto açıklaması

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün milletvekillerinin emekli maaşlarındaki artış kararını veto etmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Başbakan'ın açıklamaları:

        “ORTAK METİNDE ANLAŞIYORSANIZ…”

        Cumhurbaşkanı’nın sadece 16. madde ile ilgili iade söz konusu. Bu konu bana geldiğinde arkadaşlarıma “Burada 4 siyasi parti grup başkanvekilleriyle ortak bir metin üzerinde anlaşıyorsanız ben buna evet derim dedim. Ama anlaşamıyorsanız evet demem dedim.

        “AKŞAM BAŞKA SABAH BAŞKA”

        Hepsinin ortak metin etrafında anlaşmaları söz konusuydu. Başkanlık divanı üyeleri de bu metni imzaladı ve meclisten onay aldı. Ama daha sonra ne yazık ki, bizi üzen şudur, akşam başka sabah başka, dürüst olmayan bir siyasetin ifadesidir.

        Ben popülist bir siyasetin içine girmem. Bilen bilir. Milletvekilleri ve üst düzey memurları kast ediyorum üst düzey memurlarda emeklik maaşlarını göz önüne aldığınızda milletvekillerinin ki bunlardan yüksek değil.

        “ACIMASIZ BULUYORUM”

        Görevde olanların altında arabasından lojmanın kadar her şey var. milletvekilleriyle alakalı söylüyorum iktidara geldiğimizde ilk yaptığımız iş milletvekilleri lojmanlarını satışa çıkarmak oldu. Milletvekili arkadaşlarımızın onlara tahsisi edilmiş arabaları şoförleri yoktur. Gelen konuklarını misafir etme durumları vardır. Ama milletvekillerinin hiçbir ekstrası yoktur.

        Ben bu spekülasyonları acımasız buluyorum, doğru bulmuyorum. Kimse 550 milletvekillinin aldığı maaşı speküle etmesini doğru bulmuyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ