Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Demokratikleşmeden geri adım atmayacağız"

        Erdoğan, televizyonlarda yayımlanan Ulusa Sesleniş programında yaptığı konuşmada hüznüyle, sevinciyle, 2011 yılına artık veda edildiğini, büyük umutlarla ve büyük heyecanlarla da 2012 yılını karşılamaya hazırlandıklarını ifade etti.

        "Bizim daha katedecek uzun bir yolumuz var. Daha yapacağımız çok iş, Türkiye'ye kazandıracağımız çok hizmet, milletimizi sevindirecek çok daha fazla rekorlarımız ve hedeflerimiz var" diyen Erdoğan, aktif dış politikadan, barışçı dış politika anlayışından vazgeçmenin, geriye gitmenin, hiç kuşkusuz Türkiye'yi, ekonomiyi, istikrar ve güveni geriye götüreceğini herkesin bilmesi gerektiğini kaydetti.

        Erdoğan, "Aynı şekilde, demokratikleşme adımlarından, demokratik haklardan, özgürlüklerden geriye gitmek, reformları yavaşlatmak da Türkiye'yi geriye götürecek, milletimize haksızlık olacaktır" dedi.

        İŞİMİN BAŞINA DÖNDÜM

        Başbakan Erdoğan, 26 Kasım'da geçirdiği operasyonu anımsatarak, şunları söyledi:

        "Vatandaşlarımıza olan bir vefa borcumu da burada dile getirmek istiyorum. Doktorlarımızın tavsiyeleri doğrultusunda bir süre istirahat ettim ve artık işimin başına döndüm, rutin programlarımızı yürütmeye başladım. Ameliyat ve sonrasında, telefon, telgraf, e posta yoluyla, bizzat evimin önüne gelerek veya sair şekillerde geçmiş olsun mesajlarını ileten tüm dostlarıma, kardeşlerime, vatandaşlarıma, milletime en kalbi şükranlarımı sunuyorum."

        İSTİSMARA FIRSAT TANINMAYACAK

        Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Erdoğan, hukukun verdiği güçle, yetkiyle, hukuksuzlukla mücadele etmenin de bu milletin en tabii hakkı olduğunu söyledi. Erdoğan, "Terörle mücadele, bizim dönemimizde, hak ve özgürlüklerle güvenlik arasındaki denge en hassas şekilde muhafaza edilerek yürütülmüştür ve yürütülmektedir" dedi.

        ''Hiç kimse, ama hiç kimse, keyfi olarak, hukuka aykırı şekilde gözaltına alınmıyor" diyen Erdoğan, "Ne yazık ki bazı çevreler, bu ülkedeki her hadiseyi bir şekilde istismar için bir fırsat olarak değerlendirme yanlışı içindedir. Bu yanlışta da ısrar ediyorlar. Biz bunlara asla fırsat tanımayacak, bunların istismarına da mahal oluşmaması için azami hassasiyetle yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

        BİZ TARİHİMİZLE YÜZLEŞİYORUZ

        Başbakan Erdoğan, Fransa'da, Fransa Ulusal Meclisi'ne getirilen, oylanan ve kabul edilen bir yasa teklifinin, Türkiye'de son derece tabii ve haklı tepkilerine neden olduğunu anımsatarak, "Biz, tarihimizle yüzleşiriz ve yüzleşiyoruz da. Tarihimizdeki her olayın, her hadisenin enine boyuna araştırılmasını, incelenmesini, gerçeklerin açığa çıkmasını her fırsatta teşvik ediyoruz" dedi.

        Ruanda'da, Cezayir'de, Afrika'nın kaynaklarının talan edilmesinde Fransa Hükümetlerinin başrol oynadığını ifade eden Erdoğan, "Aynı şekilde, 1915 hadiselerinde de başrol oynamıştır. Bunlar, bizim arşivlerimizde, bizim arşiv belgelerimizde çok açık şekilde kaydedilmiştir" diye konuştu.

        Erdoğan, Irak'ta bir kardeş kavgasını, aynı kıbleye dönen insanların çatışmasını asla arzu etmediklerini belirterek, bunun olmaması için de gereken telkinleri yaptıklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ