Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Liderlerin yeni yıl mesajları, 2012, Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli, Cemil Çiçek

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iki büyük depremin yaşandığı Van'da yeni yıla giriyor. Habertürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Van'da sorunlar ağırlaştı. Kış kendini gösterince yaşam koşulları da ağırlaştı. Ama sevindiğim bir şey kız çocukları 'Okullar açılsın' diyor. Hayata gülümseyerek bakıyor Vanlılar. Ama sorunları aşmak için ortak çaba harcamak gerekiyor" dedi.

        Kılıçdaroğlu, 2012 yılının mutlu ve güzel geçmesi dileğinde bulundu.

        ‘Bombalandı ve 35 yurttaşımız öldü, birisi hesabını vermeli’

        Irak sınırındaki olaya ilişkin “Yanlış istihbarat 35 yurttaşımızın yaşamını yitirmesine yol açtı. Kimse bu olayı tasvip etmez” diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a da tepki gösterdi: Efendim ‘Hiçbir ülke kendi vatandaşını bombalamaz’... İyi de bombalandı, 35 yurttaşımız öldü. Birisi bunun hesabını vermeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla birlikte dün, yılbaşı gecesini depremzedelerle geçirmek üzere Van’a gitti. Havaalanında “Vanlılar üzülmesinler, yüreğimiz onlarla beraber. Bugün Van’a gelişimin nedeni de bu zaten. Kendilerini yalnız hissetmesinler” açıklaması yapan Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın “Hiçbir devlet halkını kalkıp da kastı mahsusa ile bombalamaz” sözlerinin hatırlatıldığı Kılıçdaroğlu “35 yurttaşımızın ölümüne yol açan olay, öyle anlaşılıyor ki yanlış bir istihbarattan kaynaklanıyor. Bu istihbaratın hangi organ tarafından verildiğinin açıklığa kavuşturulması lazım’’ dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “35 yurttaşımızı öldüren uçaklar bir başka ülkenin uçakları değil, bizim ülkenin uçakları, başka pilotlar değil bizim pilotlarımız. Türkiye dışında başka bir istihbarat biriminden mi aldı bu istihbaratı? Ona göre harekete geçildi. Bunu da bilmiyoruz. İşin püf nokta sı istihbarat ta. Çünkü Genelkurmay, ‘Aldığımız istihbarat üzerine harekete geçtik’ diyor. İyi de bu istihbaratı Genel kurmay’ a kim verdi? Bu soruşturulmalı.’’ Kılıçdaroğlu, MİT’in açıklamasını da değerlendirdi:

        ‘MUHATABIMIZ SİYASİLER’

        “Ben ‘MİT verdi, vermedi’ demiyorum. Kim verdi? MİT yalanladığına göre bir başka organ vermiştir. O zaman da kim verdi bu istihbaratı, medyanın da üzerinde durması gereken temel konu bu. Ve bu yanlış istihbarat 35 yurttaşımızın yaşamını yitirmesine yol açtı. Bu, kolay bir olay değil. Hiç kimse bu olayı tasvip etmez, onaylamaz. Efendim ‘Hiçbir ülke bunu yapmaz, kendi vatandaşını bombalamaz’... İyi de bombalandı. İyi de 35 yurttaşımız öldü. Birisinin bunun hesabını vermesi lazım. Bizim bürokratlarla uğraşacak halimiz yok. Bizim muhatabımız siyasilerdir. Siyasilere sorarız, yanıtını alırız.

        CUMHURBAŞKANI'NIN YENİ YIL MESAJI

        BAŞBAKAN'IN YENİ YIL MESAJI

        TBMM BAŞKANI'NIN YENİ YIL MESAJI

        MHP LİDERİNİN YENİ YIL MESAJI

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ