Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hakan Şükür'den Fethullah Gülen yorumu

        AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür “dünün futbolcusu, bugünün siyasetçisi’’ sıfatıyla AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

        - Vekil olmadan önce düşündüğünüz siyaset ile olduktan sonraki arasında fark var mı?

        Beklentilerimin karşılığını da alıyorum, hiç beklemediğim şeyler de oluyor. Sayın Başbakanımızla bir hukukumuz var. AK Parti Milletvekili gibi değil de daha çok duyarlı, toplumda birçok farklı görüşe yer veren ve hepsini kapsayacak şekilde milletvekilliği yapmak istiyorum.

        - Futbol mu siyaset mi?

        Öyle bir tercih yapmak doğru olmaz. Burayı da bir takım olarak görürsek, başarılı bir takımdayım, AK Parti bünyesinde olmaktan mutluyum. Futbol ile burası arasında inanılmaz derecede paralellik gösteren şeyler var. Siyaseti de iyi anlayabileceğimi düşünüyorum.

        - Başbakanın futbolculuğunu nasıl buluyorsunuz?

        Çok iyi bir futbolcu. Saha görüşü, yani Türkiye’yi, dünyayı bir saha olarak görürseniz, futbolun ona bugünkü başarısında çok şey kattığını düşünüyorum. Oradan yola çıkarak kendimin de verimli olacağını düşünüyorum. İstanbul Belediye başkanlığı döneminde Sayın Başbakan’la çok maç yaptım.

        - Örnek aldığınız, saygı duyduğunuz bir kanaat önderi var mı?

        Genel Başkanıma hem insani hem siyasi olarak büyük bir hayranlık duyuyorum. Çok değerli bir büyüğüm, çok duygusal ama lider özellikleri taşıyan, bazı şeyleri yarasına tuz basıp içine atan birisi.

        - Nikâh şahidiniz de olan Fethullah Gülen ile olan yakınlığınız hep tartışıldı.

        Hizmetleri takdirle karşılanması gereken bir insanın yaşadıkları, ona bakış açımı daha da saygın ve sevgi dolu bir hale getiriyor. Çünkü, dünya üzerinde Türkçeyi, Türkiye’yi iyi bir şekilde temsil ediyor. Hele böylesine dönemlerde, en ihtiyaç duyduğumuz anlarda böyle bir avantajımız var. Cumhuriyet tarihi boyunca çok önemli değerler vardı ama istenilen gibi değildi. Ülkemizin her platformda, yanlış anlatılma çabası içerisinde olduğu süreçlerde bununla ilgili çabalarını hep takdirle karşılamışımdır. Değerlerim ve inancım noktasında kendisini değerli buluyorum, bunu söylemekten de hiçbir zaman sakınmadım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ