Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Ergin: Türk demokrasisinin önünü açtık- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay, demokrasi

        Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türk demokrasisinin önünü açtıklarını söyledi. Başbakan Süleyman Demirel'in 2 baraj yapmakla 'Barajlar Kralı' olduğunu hatırlatan Bakan Ergin, Sadece Hatay'da 4 barajın inşa edildiğini söyledi.

        Adalet Bakanı Sadullah Ergin, partisinin Kırıkhan ilçe kongresine katıldı. Ergin, burada yaptığı konuşmada, "Bir taraftan, yollarımız, barajlarımız, havaalanlarımızın, fiziki altyapımızın inşaası, diğer tarftan da demokrasinin güçlendirilmesi, demokrasinin önünün açılması en büyük hizmet olmuştur. 90 maddeye yakın bir paketi parlamentoya sevk ediyoruz. Bunun içerisinde demokrasimizi güçlendiren, ifade özgürlüğü alanında pozitif adım anlamına gelen düzenlemeler var. İfade özgürlüğü, basın özgürlüğü anlamında yaptığımız çalışmalar sonucu ortaya çıkaracağımız eylem planını birkaç gün içerisinde bakanlar kuruluna götüreceğiz ve Türk demokrasisine giden yolların, bölünmüş yoldan oto yol haline getirilmesi için ilave adımlar atmaya devam edeceğiz." dedi.

        "TÜRKİYE İSTİKRAR, GÜVEN, HUZUR VE İSTİKRAR ADASI"

        Bütün dünyada ekonomik kriz yaşanırken, Türkiye'nin istikrarı yakaladığına vurgu yapan Bakan Ergin, "Tüm bunlara ilaveten bölgemiz ve komşularımız siyasi krizlerle uğraşırken, ülkemiz istikrar ve güven, huzur ve istikrar adası halindedir. Bunun altında yatan bir tek neden var; istikrar ve güven, bunun altında yatan samimi gayret, ihlaslı çalışma ve arkasında duran milletin hayır duası, bütün bunlar bir araya geldiğinde, iyi niyet ve gayret, milletin hayır duası bir araya gelince Allah'ın yardımı gecikmiyor ve sonuç itibari ile başarı mukadder oluyor. Bu temkini muhafaza etmek başarımızın da devamı için şart. Demokrasimiz kesintiye uğramasın, bu ülkede artık darbeler, muhtıralar akıllardan geçmesin diye önemli adımlar attık." şeklinde konuştu.

        "HATAY'A ÇILGIN PROJE"

        Hükümetin İstanbul'daki çılgın projesini hatırlatan Bakan Ergin, Hatay için de çılgın projeleri olduğunu belirterek, "Kırıkhan ve Hassa'ya deniz getirelim mi diyerek salondakilere espri yaptıktan sonra konuşmasının devamında, "2 ay önce Hatay'a Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım gelmişti. Kırıkhan ve Hassa'ya deniz getirme projesi kapsamında Amanosları delerek Körfez ile buluşturmak için projemiz var. Bu proje üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kırıkhan ve Hassa'dan Amanosları delerek, İskenderun Körfezi'ne ulaştırma projesi gerçekleştiği an bu bölgenin değeri çok artacak." ifadesini kullandı.

        Hatay'ın mastır sulama projesi kapsamında açık yer kalmayacağını belirten Bakan Ergin, Karaçay Barajı, Reyhanlı Barajı, Dostluk Barajı, Kılavuzlu Menzelet Dostluk Barajı derken, "Süleyman Demirel 2 tane baraj yaptı diye barajlar kralı olmuştu. Biz sadece Hatay'da 4 tane baraj yapıyoruz." dedi.

        "KIRIKHAN DEVLET HASTANESİ'NİN TEMELİ ATILIYOR"

        Hatay milletvekillerinden Kırıkhanlı Mehmet Öntürk de kongrede yaptığı konuşmasında, verdiği sözü tutmanın onurunu yaşadığını söyledi. Milletvekili Öntürk, Kırıkhan'a getirilen hizmetleri anlatarak şöyle konuştu: "Kırıkhan Yeni Devlet Hastanesi (Yüklenici firma ile resmi anlaşma imzalandı.) Çok yakın zamanda temeli atılıyor. Kırıkhan Yeni Adliye Sarayı, bir ay içerisinde fiziki proje seçimi yapılacak. 6 ay içerisinde temeli atılacak. Kırıkhan ilçesindeki okulların Kurtlu-soğuksu beldesinin sınırları içerisindeki 41 dönümlük alan üzerinde bulunan araziye yapılması planlanan kampus içerisine taşınması sağlanacak. (Kampus içerisinde en az 6-7 orta öğretim okulu olacak), Kırıkhan ve Reyhanlı ilçesine kültür sarayı yapılacak. Kırıkhan-Yalangoz ve Kırıkhan-Kumlu yolu 12 metreye çıkartılacak, Reyhanlı-Hassa yolu genişletme çalışmaları devam ediyor. Kırıkhan-Suoksu ve Kırıkhan-Topboğazı yolu 12 metreye çıkartıldı. 2014 yılında bütün yollar sıcak asfalt ile kaplanacak. Beyazıt-Bestami türbesi restore edilecek." dedi.

        KIRIKHAN'IN YENİ İLÇE BAŞKANI ALİ METO OLDU

        Yapılan konuşmaların ardından kongreye gidildi. Tek liste halinde gidilen kongrede Kırıkhan İlçe Başkanı Ali Meto olurken, yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: "Mustafa İbiş, Ahmet Temizkan, Mehmet Emin Yılmaz, Nuri Çaydan, Kenan Güney, Dursun Ali Pabuç, Mehmet Çelik, Ergün Turan, Mehmet Balta, Şaban Ayparlar, Turan İmren, Hasan Eroğlu, Mehmet Taşkır, Osman Sarp, Orhan Ergin, Nizamettin Karataş, Rauf Kıray, Metin Çirkin, Hikmet Kaya, Mustafa Kocacık, İbrahim Sarı, Mehmet Paşabeyoğlu, Ali Çiftçiler, Hacı Mehmet Yalçın, Fahrettin Gündüz, Mehmet Öztürk, Ahmet Güneş, Mustafa Cüce"

        AK Parti Kırıkhan İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen 4. Olağan Kongre'ye Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanı sarı AK Parti Hatay milletvekilleri Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu ve geçtiğimiz günlerde MHP'den istifa eden Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir, Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili ile partililer katıldı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ