Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem fidan cumhurbaşkanı gül ile görüşüyor hakan fidan abdullah gül mit

        Terör örgütü KCK'ya yönelik soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i ifadeye çağırması üzerine gözler Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çevrildi.

        Bugün gelmesi beklenen Fidan, Taner ve Güneş için onlarca basın mensubu Beşiktaş Adliyesi önünde nöbet tuttu.

        HAKAN FİDAN CUMHURBAŞKANI GÜL'LE GÖRÜŞTÜ

        Basın mensuplarının bu nöbeti sürerken MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Ankara'da olduğu ortaya çıktı ve Fidan öğle saatelerinde Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

        Başbakanlık Merkez Bina'da Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşen Başbakan Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'ne çıkmak üzere saat 18.00'de Başbakanlık'tan ayrıldı. Erdoğan, Gül ile yaklaşık bir saat süren görüşmesinin ardından Hakan Fidan ile bir araya geldi.

        KÖŞK'TEN GÖRÜŞME AÇIKLAMASI

        Görüşme sonrası yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı, görüşmenin büyük bölümünün son gelişmeler üzerine yapıldığını belirtti. "Önceden planlanan bir görüşmeydi, son gelişmeler üzerine de yoğunlaşıldı" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada "MİT'in ifadaye çağrılması da ele alındı" dendi.

        Açıklamada ayrıca Cumhurbaşkanı Gül'ün gelişmeleri yakından takip ettiği not edildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ