Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara'da Hakan Fidan trafiği

        Bülent AYDEMİR / ANKARA

        Çankaya Köşkü-Başbakanlık- MİT ayağında önemli görüşmeler ve toplantılar yapıldı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Saat 13.00’te Başbakanlık’a geldi. Kısa süre sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik, Salih Kapusuz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de Başbakanlık’a giriş yaptı. Erdoğan’ın kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda MİT krizi demasaya yatırıldı.

        FİDAN ÇANKAYA’DA

        Başbakanlık’ta önceki gün yapılan toplantıda, Fidan’ın yasal koruma altına alınması için gereken düzenlemeler tartışılırken, dün de MİT’in hukukçuları savcılığa yapılacak itiraz üzerinde çalıştı. Fidan, MİT’te sabah erken saatlerde yapılan toplantının ardından Çankaya Köşkü’ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile 1.5 saat süren bir görüşme yaptı.

        14.30’da başlayan bu görüşmenin ardından Çankaya Köşkü’nden yapılan açıklamada, buluşmanın önceden planlandığı belirtilerek, “Sayın Cumhurbaşkanı son gelişmeleri yakından takip ediyor. Olağan görüşmenin büyük bir bölümünde son gelişmeler ele alındı” denildi.

        YAKINDAN TAKİP

        Bu açıklamanın ardından MİT, özel yetkili savcılığın ifade talebine yazılı olarak itiraz etti. Çankaya Köşkü kaynakları, Cumhurbaşkanı Gül’ün, Fidan ile haftalık olağan görüşmenin önceden planlandığını belirtirken, “Kabulün, Fidan, Taner ve Güneş’in ifadeye çağrılmasının basına yansımasının ertesine rastlaması nedeniyle görüşmenin gündemini son yaşanan gelişmelerin oluşturduğunu” kaydetti.

        Ayrıca Cumhurbaşkanı Gül’ün, gelişmeleri yakından takip ettiğine dikkat çekildi. Bu arada Köşk’te gelişmeleri bekleyen gazetecilere soğuk havadan korunmaları için sıcak çorba dağıtıldı.

        TUTUKLANMA İHTİMALİ

        MİT Müsteşarı Hakan Fidan önceki gün de bu gelişmeler yaşanırken, ailesiyle vakit geçirdi. Fidan, Başbakanlık lojmanlarında oturan kız kardeşini ziyaret ederek, yemek yedi. Fidan’ın ifade vermek üzere savcılığa gitmemesinin hükümetin kararı olduğu öğrenildi. Fidan’ın tutuklanma ihtimali de düşünülerek böyle bir karar alındığı ifade edildi. MİT’in itirazının ardından önümüzdeki süreçte özel yetkili savcılık, ifade konusunda diretir ise Fidan veMİT görevlilerinin hukuki olarak koruma altına alınması için ilgili yasalarda değişikliğe gidilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ