Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eski Isparta Belediye Başkanı Balaman'a hapis cezası- Isparta, Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman

        Eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Belediye-İş Sendikasına üye 152 işçisini baskı ve tehditle sendika değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılandığı davada 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        Isparta Sulh Ceza Mahkemesinde 19 Ekim 2009 tarihinde başlayan davada mahkeme, eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'a, ''İşçileri baskı ve tehditle sendika değiştirmeye zorlama'' suçundan 2,5 yıl hapis cezası verdi. Aynı davada yargılanan 9 belediye yöneticisi ise beraat etti.

        Mahkeme ayrıca, Balaman'ın sürekli veya geçici bir kamu görevini üstlenilmesinden, TBMM üyeliğinden veya devlet, il belediye, köy veya denetim ve gözetimleri altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen atamaya ve seçilmeye tabi bütün memuriyet ya da hizmetlerde istihdam edilmesinden de men etti. Bu cezayla Balaman seçilme hakkından mahrum bırakıldı.

        Mahkeme, belediye yöneticisi diğer sanıklar Ahmet Görgülü, Asuman Kumru, Muhammet Bulut, Ali Akgül, Sebahat Adanır, Ümit Kaçar, Zeynep Korkmaz, Selim Müftüler ve Şeref Korkmaz hakkında ise beraat kararı verdi.

        Belediye İş-Sendikası Şube Başkanı Cemal Kurt duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006-2007 yılları arasında 450 kişiye baskı yapıldığını ve üyelerinin sendika değiştirmeye zorlandığını söyledi. Kurt, sendika değiştirmedikleri için her türlü baskı ve tehdide maruz kaldıklarını belirterek, ''Yardımcım ve bazı üyelerim dövüldü. 152 belediye işçisi bu nedenle işten çıkarıldı. O dönem işe iade davası açtık ve kazandık. Mahkeme kararıyla işçiler işe iade edildi. Ama biz mücadelemizden vazgeçmedik'' dedi.

        Mahkeme kararıyla 9 belediye yöneticisinin beraat ettiğini, belediye yöneticileri hakkında verilen kararın tatmin edici olmadığını belirten Kurt, kararı temyize götüreceklerini söyledi.

        Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman ise kararın yerel mahkemenin verdiği bir karar olduğunu ve itiraz edeceklerini bildirdi.

        Kararda en çok sevindiği noktanın kendisiyle birlikte yargılanan arkadaşlarının beraat etmesi olduğunu kaydeden Balaman, ''Mahkemenin verdiği karar ne hırsızlık, ne yolsuzluk, ne de belediyeyi zarar uğratmak suçundandır. Aldığım ceza Hak-İş Sendikasını belediyede kayırmam, onları desteklemem iddiasıyla verilmiş bir karardır. Allah'a şükür hırsızlık, yolsuzluk ve belediyeyi zarara uğratmaktan ceza almadım'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ