Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yeni yargı paketi alt komisyonda

        TBMM Adalet Komisyonu, yargının hızlandırılmasına yönelik tasarıyı alt komisyona sevketti.

        Komisyon, Başkan Ahmet İyimaya'nın raporlu olması nedeniyle Başkanvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı. Köylü, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi'nin de aynı mahiyette teklifleri olduğunu anımsatarak, bu tekliflerin Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ile birleştirilerek, görüşmelerin tasarı üzerinden yapılacağını bildirdi.

        Buna itiraz eden Öztürk, görüşmelerin teklifler üzerinden götürülmesini istedi. Köylü, tekliflerdeki maddeleri de dikkate alarak tasarı üzerinden görüşmeleri yapacaklarını söyledi. Daha sonra yapılan oylamada, tekliflerin tasarı ile birleştirilmesi kabul edildi.

        Hakkı Köylü, tasarının, tümü üzerindeki görüşmeler yapılmadan alt komisyona havale edilmesini ve tasarının bütünüyle alt komisyonda görüşülmesini talep etti.

        "TEKLİFLER LAF OLSUN DİYE HAZIRLANMADI"

        Adalet Bakanı Sadullah Ergin de takdirin komisyonda olduğunu belirterek, ''Bir çok yasada değişiklik öngörüyor. Tekliflerle birlikte 100'ü aşan bir kapsama ulaşıyor tasarı. Bu açıdan tekliflerdeki önerilerin ayrı ayrı değerlendirilmesi fikrine katılıyorum. Orada da istifade edilebilecek görüşler ve öneriler var. Alt komisyon sonrasında geneli ve maddeler üzerinde görüşlerimizi ifade edeceğiz'' dedi.

        Öztürk, tekliflerinin ''laf olsun diye'' siyasi olarak hazırlanmadığını, bir yıllık emeğin ürünü olduğunu ifade ederek, bakanlığın, tekliflerini çok iyi inceleyip eleştirilerini sunmasını istedi. Bakan Ergin de ''Çalıştık, çalışıyoruz dersimize'' karşılığını verdi.

        Tasarı, daha sonra alt komisyona gönderildi.

        7 kişilik alt komisyonda, AK Parti'den Komisyon Başkanvekili Hakkı Köylü, Isparta Milletvekili Recep Özel, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, CHP'den Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile MHP'den İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu yer aldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ