Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adana CHP'de şok iddia!

        Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın görevden alınmasından sonra, yerine seçilecek vekil konusunda,’ CHP’li bir milletvekilinin CHP’li meclis üyelerinden birinden AK Partili aday için oy kullanmasını istediği’ iddiası Adana’yı karıştırdı. İddia sahibi CHP’li meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer, kendisine bu teklifi yapan partisine mensup milletvekilinin adını açıklayacağını söyleyince, milletvekili Ümit Özgümüş ’O vekil benim’ dedi, ancak olayın başka türlü geliştiğini, bu durumdan o zamanki genel başkan Deniz Baykal’ın da bilgisi olduğunu belirtti.

        Bekir Sıtkı Özer, halen merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili seçilmesine, CHP’li bir milletvekilinin engel olduğu iddia etti. Özer, CHP’li milletvekilinin evine kahvaltıya gelerek bu teklifi yaptığını söyledi. CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş ise bu iddia üzerine bir açıklama yaparak "Kahvaltıya giden bendim. Ancak böyle bir teklifte bulunmadım" dedi.

        'ÇOCUKLARIM DA DUYDU’

        Yaklaşık 2 yıl önce yapılan seçimlerle ilgili olarak konuşan Özer, Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği seçiminden bir gün önce, evindeki kahvaltıda, söz konusu milletvekilinin partilerinin adayı Yıldıray Arıkan’a oy verilmemesini istediğini, ; bu konuşmaya çocuklarının da tanık olduğunu öne sürerek şöyle dedi:

        "Milletvekilimiz evime kahvaltıya geldi. Bir gün sonra, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliği için en çok oy alan iki aday yarışacaktı. Son tur oylamada bizim adayımız Yıldıray Arıkan’dı. Tam kadro desteklersek, CHP’den Arıkan ile AK Parti’den Mahmut Çelikcan karşı karşıya gelecek, MHP’nin desteği ile bizim adayımız seçimi kazanacaktı. CHP Adana milletvekilimiz benden, Arıkan’a oy vermememi istedi."

        ’TAM TERSİ, OY VERMESİ İÇİN İKNAYA GİTTİM’

        Bu açıklama üzerine Özer’in evine kahvaltıya gidenin kendisi olduğunu açıklayan CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Özer’in Yıldıray Arıkan’a oy vermeyeceği söylentileri üzerine bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

        Özgümüş, Özer’i seçim öncesi ’en zayıf halka’ olarak gördüğünü ve bu nedenle Arıkan’a oy vermesi için bir kaç kez ziyaret ettiğini kaydetti. Özgümüş, hakkındaki iddiaları yalanlayarak şunları söyledi:

        "Bana bu seçim arefesinde AK Parti’den bir üst düzey yetkili, ’kendi adaylarını destekleme’ teklifi getirdi. Tabii kabul etmedik. Ben de durumu o zamanki genel başkanımız Deniz Baykal ile paylaştım. Sayın Genel başkan ’Bu teklif sana yapılabiliyorsa, diğer belediye meclis üyelerine de yapılıyordur, yakın markaja al’ dedi. Bana çok yakın diğer arkadaşlarımda en küçük bir sorun yoktu. Bekir Sıtkı Özer’in Yıldıray Arıkan’a oy vermeyeceği söylentileri kulağıma gelince, zayıf halkanın o olduğunu anladım ve birkaç kez görüştüm. Bana AKP’li bir Büyükşehir Belediye meclis üyesine sözü olduğunu ve Mahmut Çelikcan’a oy verme eğilimi olduğunu söylemesi üzerine, görüşmelerimi sıklaştırdım ve seçimin olacağı gün son kez konuşmak için evine kahvaltıya gittim."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ