Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İHD: Zengin, başına aldığı darbe sonucu öldü

        Olayları izlemek için 3 kişilik bir heyet oluşturduklarını söyleyen İHD İstanbul Şube Başkanı Abdulbaki Boğa, polisin kendilerine de gaz sıktığını ve sağlıklı bir şekilde gözlem yapamadıklarını söyledi. Olaylarda toplam 107 kişinin yaralandığını tespit ettiklerini açıklayan Boğa, 12 yaşındaki Ömer Aykış adlı bir çocuğun Fatih Karagümrük'te bıçaklı saldırıya uğradığını öne sürdü.

        "BAŞINA ALDIĞI DARBE SONRASI ÖLDÜ"

        İHD İstanbul Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Boğa, Nevruz kutlamalarına katılmak için yola çıkan bir grubun polis müdahalesinin ardından Karagümrük'e doğru kaçtığını ve grubun burada bazı kişilerin bıçaklı saldırısına uğradığını iddia etti. Boğa, 12 yaşındaki Aykış'ın da bu sırada yaralandığını öne sürdü. Boğa, yaralananlar arasında BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane'nin de olduğunu sözlerine ekledi. Toplam 149 kişinin gözaltına alındığını bunların 109'unun halen Terörle Mücadele Şubesinde tutulduğunu belirten Boğa, Hacı Zengin adlı vatandaşın da başına aldığı darbe sonucu öldüğünü öne sürdü. Boğa, önceki açıklamaların aksine Zengin'in Arnavutköy'deki gösteriye polisin yaptığı müdahale sonucu yaralandığını ileri sürdü.

        "VALİ HANGİ YETKİYLE BUNU AÇIKLIYOR"

        Ölüm raporunun aile avukatına verilmediğini iddia eden İHD Şube Başkanı Boğa, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun Zengin'in kalp krizinden öldüğü yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Boğa, "Vali hangi yetkiyle bunu açıklıyor. Adli Tıp Başkanı mıdır ? Bu senin işin değil. Senin işin bu ülkede yaşanan mağduriyetleri engellemektir. Zengin'in fotoğrafları çıktı, kafasında yara var. İnsanlar fiziki şiddete uğramış. Madem kalp krizinden öldü, taziyeye gitsinler o zaman" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ