Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti'li Çavuşoğlu'ndan 'küfür' açıklaması

        AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dün, TBMM Genel Kurulu'nda, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifinin görüşmeleri sırasında, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun, kendisini küfür etmekle suçladığını hatırlattı.

        Hakan Çavuşoğulu, ''Kanımca, Kulkuloğlu'nun söz konusu haksız ve mesnetsiz isnadı olsa olsa görüşülmekte olan değişiklik teklifinin görüşülmesini sekteye uğratmak amacına matuf provokatif bir çabadan ibarettir'' ifadesini kullandı.

        Çavuşoğlu, açıklamasında şunları kaydetti: ''Her ne kadar Kulkuloğlu tarafından yapılan haksız ve gerçek dışı isnadın muhatabı bensem de isnatta bulunan tarafından bunun bir önemi yoktur. Zira Kulkuloğlu yüklendiği misyonu yerine getirmiştir. Ancak ben değil küfretmek, küfredilen ortamda bulunmaktan bile imtina eden bir kimse olarak; Kulkuloğlu, küfrettiğime ilişkin hiçbir kimseyi inandıramamıştır. Nitekim Kulkuloğlu'nun bu isnadına hemen yanında, önünde ve arkasında oturan CHP'li milletvekili arkadaşları dahi itibar etmeyerek onun acziyetini ortaya koymuşlardır. Kaldı ki incelendiğinde görüleceği üzere tutanaklarda küfretmek bir yana adım dahi geçmemektedir.''

        Açıklamasında, ''Bir milletvekilinin diğer bir milletvekili arkadaşına yönelik olarak bu kabil gerçek dışı bir isnatta bulunması en hafif tabiriyle bir ahlak sorunudur'' ifadesine yer veren Çavuşoğlu, ''Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Ancak bu iddialarda bulunan kimse Kulkuloğlu olduğu takdirde bir kez daha düşünmek gerekmektedir. Zira kamuoyu Kulkuloğlu'nun haksız ve gerçek dışı isnatlarına aşinadır'' görüşünü ifade etti.

        Çavuşoğlu, ''Bundan önceki haksız ve gerçek dışı isnatlarının altından kalkamayan Kulkuloğlu, tarafıma yönelik isnadın da altından kalkamamış ve kamuoyu nezdinde bir kez daha mahkum olmuştur'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ