Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun babası ile olan şaşırtıcı benzerliği

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir metrosunun yeni duraklarının açılışına katıldı ve metronun ilk kaptanlığını yaptı. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise Kılıçdaroğlu’na çocukluk fotoğraflarını hediye etti. Kılıçdaroğlu’nun babasına olan benzerliği dikkat çekti. Bu sürpriz karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Kılıçdaroğlu teşekkür etti.

        KILIÇDAROĞLU’NA FOTOĞRAF SÜRPRİZİ

        Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Evka-3 Metro İstasyonu açılış töreni sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yıllar ince annesi, babası ve akrabalarıyla çekilen çocukluk fotoğraflarını hediye etti. Başkan Sındır’ın çerçeveletip hediye ettiği fotoğrafları alan Kılıçdaroğlu bu jest için teşekkür etti.

        Yıllar önceki halini fotoğrafta gören Kılıçdaroğlu, bir anda geçmişe gittiğini söyleyerek, "Bana çok büyük bir sürpriz yaptınız. Bu jestinize çok teşekkür ederim. Gelmekten her zaman büyük bir mutluluk duyduğum İzmir’de, böyle bir sürprizle karşılaşınca sevincim ikiye katlandı. Bu resimleri Kamil Okyay Sındır ve Bornova halkının bir hatırası olarak her zaman saklayacağım" dedi.

        "UTANIYORUM"

        Kılıçdaroğlu, İzmir’de metro açılışında yaptığı konuşmada, “4+4+4 yasa tasarısı ile Cumhuriyet tarihinde ilk kez AKP’nin oylarıyla Kuranı Kerim kutsal kitabımız yolsuzluklara kalkan edilmiştir. Utanıyorum bunu söylemekten. Bu Ahlaksızlıktır” dedi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılış ve ziyaretler için geldiği İzmir’de partisinin milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Ege Üniversitesi- Evka 3 Metro hattının açılışını, Evka 3 İstasyonu’nda yaptı. Açılışa, belediyeye yönelik operasyon sonrası hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle açılan davanın 3 Nisan’da yapılacak ilk duruşması öncesi partililerin tepkisi damga vurdu. Partililer üzerinde “Zulmün karşısında susanlar dilsiz şeytandır”, “Adalet istiyoruz”, “Ne zulüm ne merhamet sadece adalet”, “AKP çek elini İzmir’den”, “İzmir’de huzur istiyoruz”, “Eşitlik, özgürlük, adalet”, “ İzmir Azizdir, Aziz kalacak”, “AKP adalet düşmanı”, “Özgürlük İzmir’in sembolüdür” yazılı pankartlar açıldı.

        KOCAOĞLU CAM GİBİ TEMİZDİR VE SAFTIR

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada, 397 yılla yargılanacak Başkan Kocaoğlu’nun cam gibi temiz ve saf olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

        “İzmir’in bir özelliği var. İzmir, Türkiye’nin çağdaş penceresidir. Baktığınız zaman çağdaşlığı uygarlığı görürsünüz. O açıdan herkes İzmir’e özenir. Anadolu’dan akın akın gelirler. İş bulup geçinmeye çalışırlar. İzmir kentinin yöneticileri kendileri için değil İzmir için çalışıyorlar. Birileri “CHP’li belediyeler çalışmıyor’ derler. Az önce Kocaoğlu İzmir için yaptıklarının bir bölümünü anlattı. Bundan sonra anlatacakları da var. Sitem etmemek de mümkün değil sana ne başkan bu kadar yatırım yapmaya. Yan gel yat. Bir şey olmaz. Sana sen misin çalışan. Çalışırsan birisi de kalkar seni 397 yılla yargılar. Ne yaparlarla yapsınlar. Ne derlerse desinler Kocaoğlu cam gibi temizdir ve saftır. Kimse bir şey söyleyemez. Bakınız çetelerden söz ediliyor. Hangi çete Allah aşkına. Merhaba Sayın çete reisi, iyi misin? O kendisi için çalışmadı. İzmir için çalıştı. Hayatını İzmir’e vakfetti. Hiçbir ortamda kendisiyle ilgili olumsuz bir şey çıkmadı. Davayı açanlar da kendisi ile ilgili bir şey bulmadı. Metro istasyonunu açıyoruz. 2002 yılında Ankara’da da Kızılay Çay yolu metrosunun temeli atıldı. 2002 -2012 ne oldu? Bir şey yok. Oradaki tüneller korku tüneline dönüşmüş durumda içinden ağaçlar çıkıyor. Baktılar beceremiyorlar Ulaştırma Bakanı ‘yeter artık bundan sonrası ben yaparım’ dedi. İzmir Anakent Belediye Başkanı ne diyor? ‘Ben yapacağım İzmir için yapacağım bana gölge etmeyin’ diyor.”

        KASIMPAŞA İMAMI SLOGANINA TEPKİ

        Kılıçdaroğlu konuşmasını, “Kasımpaşa imamı kaça sattın vatanı” diye slogan atılınca kesti ve “Kasımpaşa imamı demeyin. Tüm imamlara saygılıyız. Onlar kendi görev alanlarının önemli kanaat adamlarıdır. Bunu öbür imamlarla karıştırmayın” dedi.

        PROJELERİMİZİN ÇALINMASINA ALIŞTIK

        Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

        “Belediye başkanımız metroyu açıyor. ‘Kentsel dönüşüm yapacağım Bakanlar Kurulu’ndan izin istedim’ diyor. İzin gelmiyor. Niye verilmez izin? Ankara’da o izinlerin takipçisi olacağız. Aziz Başkan’ın önünü açacağız. Tüm engellemelere rağmen uluslararası kuruluşlar anket yapıyorlar ‘Türkiye’de en büyük dönüşümü yapan kent İzmir’ diyorlar. Dünya söylüyor bunu. Başbakan diyor ki, okullara süt dağıtacağız. Projelerimizin çalınmasına alıştık artık. ‘Yapılamaz’ diyorlardı seçimler bitti baktılar ki uygulanabiliyor. Memnunuz. Eğer bu halka hizmet edilecekse bizim projelerimizden yararlanın. Yeter ki halk için çalışın, cebiniz için çalışmayın. 2005 yılından itibaren Kocaoğlu okullarda süt dağıtıyor. Haberleri yeni olmuş ki onlar da dağıtıyor. Öğrencilerimize meyve, süt dağıtıyoruz. Okullarla ilgili ihtiyaçlar gideriliyor. Sanıyorlar ki CHP’li belediyeler bir şey yapmıyor. Halk inanıyor.”

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ