Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sivas Adana Denetimli Serbestlik hükümlü tahliyeleri

        Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında Türkiye genelindeki mahkumlar tahliye edilmeye başlandı.

        SİVAS

        Açık cezaevinde cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçiren, çocuk eğitimevinde toplam cezasının beşte birini tamamlayan, koşullu salıverilmesine 1 yıl ve daha az süre kalan iyi halli hükümlüler Sivas'ta da dün öğlenden sonra işlemlerinin tamamlanmasının ardından tek tek Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi. Tahliye olmanın mutluluğunu yaşayan hükümlüler cezaevi nizamiyesinden dışarı adım atar atmaz cep telefonları ile yakınlarını arayarak mutluluklarını paylaştı.

        ADANA

        Adana Kozan'daki M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri, yasadan yararlanacak hükümlülerin tahliyesi için çalışmalara başladı. Yapılan çalışmaya göre durumları yeni düzenlemeye uygun olan hükümlülerden 13'ünün tahliyesi gerçekleşirken, 100 kişinin düzenlemeden yararlanmasının beklendiği belirtildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ