Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tokat Belediyesi, Sefer Bayın, Adnan Çiçek

        Tokat Belediyesi’nde 8 yıldır Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Sefer Bayın, başkan Adnan Çiçek ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle makamının pasifleştirildiğini, muhatap alınmadığını belirterek, "2009’un Mayıs ayından beri odamda bomboş oturuyorum, belediyeye en ufak katkım yok. İş yapmadan ayda 4 bin 295 lira maaş alıyorum" dedi.

        Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nden 8 yıl önce Tokat’a gelen evli ve iki çocuk babası Sefer Bayın, başkanlığını AK Partili Adnan Çiçek’in yaptığı Tokat Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. 5 yıl Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Bayın, 2009 yerel seçimlerinin ardından Belediye Başkanı Adnan Çiçek tarafından vekaleten Etüt Proje Müdürlüğü görevine getirildi. Başka bir başkan yardımcılığına bağlanması üzerine itiraz eden Bayın, Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açarak görevine geri döndü.

        "GÖREV VERİLMEDİ, BOMBOŞ OTURUYORUM"

        Bu olaydan sonra kendisine hiçbir şekilde görev verilmediğini ve makamının pasifleştirildiğini söyleyen Sefer Bayın, "Yardımcılıktan, müdürlük görevine atanınca, bunun hukuken uygun olmayacağını başkanın kendisine ilettim. Tokat İdare Mahkemesi’ne başvurdum. İdare Mahkemesi ben haklı gördü ve vekaleten müdürlüğü kaldırdı ve eski görevime iade edildim. Halen başkan yardımcısıyım. O günden beri, yani 2009’un Mayıs’ın dan belli bu odada oturuyorum. Her gün işime gelip gidiyorum. Ama belediyeye en ufak katkım yok. Bomboş oturuyorum. Bu ay 4 bin 295 lira maaş aldım, hesabıma yattı. Belediyeye en ufak bir katkım yok" dedi

        "BAŞKANDAN GÖREV BEKLİYORUM"

        İnşaat mühendisi bir başkan yardımcısı olduğunu belirten Bayın, "Kesinlikle çalışmayı seven çok hareketli bir insanım. Kendimi sürekli yeniliyorum. Bende bu 3 yıl içerisinde belediyedeki arkadaşlar ne yapıyor diye takip ettim, sonuçta belediyenin personeliyim. Zaman zaman internet sitelerinde, Tokat gazetelerinde olsun ne yaptığımı paylaştım. Belediyenin eksikleri vardır, zaman zaman belediye başkanına ilettim. Yani anlayacağınız kendime öyle bir iş buldum ki, boş duran adam ne yapacak, bir şeyler yapacak. Sayın Belediye Başkanı’ndan görev bekliyorum. Ben kendisini seviyorum. Her şeye rağmen Tokat’a hizmet etmek istiyorum. Ben Tokat’ın çocuğuyum" diye konuştu.

        "PARKIN KESİN KABULÜNÜ ONAYLAMADIM ARAMIZ AÇILDI"

        Sefer Bayın, 2009 yılı haziran ayında, kent içerisinde yapılan Erdoğan Gürbüz Parkı’nın kesin kabulünü, eksiklikler olduğu için onaylamadığını ve bu nedenle başkan Adnan Çiçek ile aralarının açıldığını kaydederek, ''Kendisine resmi yazıyla dedim ki, 'Sayın Başkanım bunun kesin kabulü yapılamaz, şu şu eksiklikler vardır' tabi bana herhangi bir cevap vermedi. Daha sonra bu basına yansıdı. Bir şey yok denildi ama bir şey var. Avrupa Birliği fonundan destek alındı orası için. Ve bu para doğru bir şekilde kullanılmadı, başkan yardımcısı olarak söylüyorum. Bu kadar açığım. Niye kullanılmadı? Açığa çıkaran Sefer Bayın. 'Vay sen misin bunu açığa çıkaran' diye cezalandırıldım. Başkana bunları ilettim ama muhatap olmadı. Yani beni 3 yıldır muhatap da almıyor. Kendi takdiridir ama ben buradan maaş alıyorum ve bunu hak etmek istiyorum" dedi.

        Kendisine Tokat’tan git denildiğini anlatan Bayın, "Ben Tokat’ın çocuğuyum. Gitmek isteyen varsa kendisi gitsin. Hiçbir yere gitmeyeceğim ve buraya hizmet etmek için elimden gelen mücadeleyi vereceğim. Her seçilen belediye başkanımdır. Saygısızlık yapmam ama ben hakkımı aramaya devam edeceğim" diye konuştu.

        "BOL BOL KİTAP OKUYORUM"

        Bayın, gününü makam odasında kitap okuyarak geçirdiğini söyleyerek, "Sabah erkenden kalkıyorum. Sporumu yapıyorum dinleniyorum o süreçte evime geliyorum, kahvaltımı yapıyorum sonra işime geliyorum. İşime geldiğimde gazetelerim gelir. Bunları okuyorum, kitap okuyorum. Bir de kendi alanımla ilgili gündemi takip ediyorum. Son olarak iş güvenliği uzmanı kursuna katıldım. En son ne yapıyor derseniz 2,5 aydır bu işle uğraşıyorum. Yani kendimi geliştiriyorum. Tabi ki, ben çalışmak istiyorum ama nasıl bilemem. Ben sıradan bir insan değilim. Ben faydalı olmak istiyorum. Benimde bir yanlışım varsa çıksın söylesinler” dedi.

        Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise yardımcısının açıklamalarıyla ilgili herhangi bir şey söylemeyeceğini bildirdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ