Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ergenekon

        İkinci Ergenekon Davası’na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 3 yıldır tutuklu bulunan Neriman Aydın’ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti, tahliye kararında dosya kapsamı, delil durumu ve sanığın tutuklu kaldığı süreyi de dikkate alarak emekli bankacı Neriman Aydın’ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca Neriman Aydın’ın yurtdışına çıkışına yasak koydu. İkinci Ergenekon Davası’nda tutuklu sanık sayısı 16’ya düştü. Mahkeme dosya kapsamı, delillerin toplanmamış olması ve atılı suçların CMK’nın 100/3 maddesinde sayılan suçlardan olmasını da dikkate alarak, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın da aralarında bulunduğu 16 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti duruşmayı 7 Mayıs’a erteledi.

        Davayı makul sürede bitirmeye çalışıyoruz

        İkinci Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Mustafa Balbay, İnternet Andıcı Davası’nın İkinci Ergenekon Davası ile birleştirilmesini eleştirerek, “Davada sanık sayısı 118’den 147’ye çıktı. Bu dava görüldükçe uzuyor, dava dosyası gittikçe şişiyor” diye konuştu./_np/8069/16358069.jpg

        İkinci Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Mustafa Balbay, İnternet Andıcı Davası’nın İkinci Ergenekon Davası ile birleştirilmesini eleştirerek, “Davada sanık sayısı 118’den 147’ye çıktı. Bu dava görüldükçe uzuyor, dava dosyası gittikçe şişiyor” diye konuştu.

        İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen İkinci Ergenekon Davası’nda talepler bölümünde konuşan Balbay, şunları söyledi: “Yargı, bugün Türkiye’de adalet değil, yeni operasyonlar, tartışma üretmektedir. Deniz Feneri’nde 4 yılda mevcut olan örgüt kayboldu. Deniz Feneri Davası’nda 3-4 ay uzun tutukluluk sayılıyor, bu davada 3-4 yıl doğal tutukluluk sayılıyor. Deniz Feneri’nde 4 ay sonra ‘masumiyet karinesi’, bu davada 4 yıl sonra hâlâ ‘mahkûmiyet’ karinesi geçerli. 2 farklı hukukun uygulandığı çıkmıyor mu ortaya? Silivri Davaları ve Deniz Feneri davalarına bakarsak başka bir ülkede başka yasalara göre yargılama yapılıyor düşüncesine kapılabilirsiniz.”

        Gerçeği arıyoruz

        Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese ise maddi gerçeği bulmak için çalıştıklarını belirterek, “Davayı makul sürede bitirmeye çalışıyoruz. CMK’ya göre delil topluyoruz. Mükerrer sorular soruluyor ve uzuyor. Amacımız adaleti gerçekleştirmek” dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ