Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevik Bir'in savcılık sorgusu bitti

        Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü, 28 Şubat Soruşturması kapsamında emekli Orgeneral Çevik Bir'in de arasında bulunduğu 12 kişi, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin'in ile özel yetkili 5 cumhuriyet savcısının 13 şüpheliyi sorgusu sona erdi.

        "SAVCILIĞIN TAKDİRİ"

        Özel yetkili cumhuriyet savcılarının sorguladığı 13 şüpheliden 12'si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, emekli Astsubay Ahmet Tarık Yelkenci, serbest bırakıldı.Yelkenci, serbest kalmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, avukatı Bozkurt, tahliye kararını, ''Savcılığın takdiri. Demek ki dosyadaki delillerle şu andaki tahliye uyum gösteriyor. Savcılığın takdiri. Yargılama devam ediyor'' ifadeleriyle değerlendirdi.

        KİMLİK SORGULARI BAŞLADI

        Bu arada, tutuklanması talep edilen zanlıların nöbetçi hakimlik sorguları başladı. Nöbetçi hakimin ilk olarak emekli Orgeneral Çevik Bir'in ifadesini aldığı belirtildi.

        BİR'İN ADLİYEDE SORGUSU 2 SAAT SÜRDÜ

        Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan, aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 12 zanlı daha adliyeye getirilmişti.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan emekli Orgeneral Çevik Bir ve 5 kişi öncelikle, sağlık kontrolü için Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesine, diğer 6 kişi ise Ulus Devlet Hastanesine götürüldü. Zanlılar, doktor kontrolünün ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi. Dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in ise savcılık sorgusunun bittiği öğrenildi. Bir'in sorgusu yaklaşık 2 saat sürdü.

        BİR KİŞİ TESLİM OLDU

        28 Şubat soruşturmaları çerçevesinde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen operasyonlarda yurtdışında oldukları için bulunamayan 3 kişiden emekli Albay Serdar Çelebi Ankara'da teslim oldu. Serdar Çelebi, Ankara'ya gelerek emniyet yetkililerine teslim oldu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ