Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Çiçek

        HABERTURK.COM

        Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti. Başbakan Erdoğan'ın günlük programında yer almayan ziyaret saat 13:30'da başladı ve yaklaşık 1,5 saat sürdü. Başbakan Erdoğan, makamında ziyaret ettiği Cemil Çiçek'le öğle yemeği de yedi.

        İkilinin görüşmesinin gündeminde ise yeni anayasa olduğu sanılıyor. Bilindiği gibi TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa için oluşturulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun da başkanı. Bu komisyon toplumun çeşitli kesimlerinden gelen yeni anayasa taleplerini 30 Nisan'a kadar dinlemeye devam edecek. Daha sonra ise yeni anayasanın yazımı işlemine geçilecek.

        Cemil Çiçek'in, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun başkanı olarak parti liderleriyle yapacağı görüşmelerin ilk adımının da bu toplantı olabileceği ve ardından CHP, MHP ve BDP liderleriyle de görüşeceği kulislerde konuşuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ