Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem uludere olayı, uludere, aselsan, uludere raporu

        ASELSAN'ın, Uludere'de yaşanan olaya ilişkin insansız hava aracı ''Heron''un görüntüleriyle ilgili hazırladığı rapor, soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı.

        AA muhabirinin, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan edindiği bilgiye göre, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun talebi üzerine, Uludere'de yaşanan olaya ilişkin insansız hava aracı ''Heron''un yaklaşık 4 saatlik görüntülerini Meclis'te izleyen ASELSAN uzmanlarınca hazırlanan rapor, Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilerek, soruşturma dosyasına konuldu.

        Genelkurmay Başkanlığı ve ASELSAN uzmanları, ''Heron'' görüntülerinin izlenmesi için Meclis'te özel bir sistem kurmuş ve görüntülerle ilgili milletvekillerine teknik bilgi vermişti.

        SAVCILIK RAPORLARI BEKLİYOR

        Bu arada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma kapsamında talep ettiği TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve İçişleri Bakanlığı Müfettişlerince hazırlanan raporları beklediği bildirildi.

        Söz konusu olayla ilgili aralarında Milli İstihbarat Teşkilatı'nın da (MİT) bulunduğu birçok kurumdan istenen belgelerin ise savcılığa gönderildiği öğrenildi.

        OLAY

        28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesinde TSK'ya ait savaş uçaklarınca gerçekleştirilen hava harekatında 34 kişi hayatını kaybetmişti.

        Olayla ilgili Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ