Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem chp arap baharı konferansı, faruk loğoğlu, arap baharı

        CHP'nin, düzenlediği Arap Baharı Konferansı sona erdi. Arap ülkelerinden temsilcilerini İstanbul'a buluşturan toplantı sonrası bir değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, toplantıyla ilgili bilgi verdi.

        CHP olarak toplantıdan aldıkları izlenimleri tek tek sıralayan Faruk Loğoğlu, "Arap halklarının özgürlük, adalet ve demokrasi için başlattıkları mücadeleyi desteklemekte ve bu yürüyüşün barış, istikrar ve güvenlik içerisinde sürdürülmesi istenmektedir. Arap ülkelerinin bağımsızlık, egemenlik, toprak bütünlüğü ve ulusal birliklerinin korunması, ülke kaynaklarının ülke halkının refahı için kullanılması, uluslararası toplumun her noktada hukuk ve meşruiyet içinde hareket etmesi, dış müdahale ve dayatmalar olmaması, şiddetin durdurulması, muhtaç olanlara insani yardım yollarının açılması ilke ve esaslarının bütün taraflarca gözetilmesi istenmektedir" diye konuştu.

        Loğoğlu, "CHP'nin Araplar arası ihtilaflara ve komşu ülkelerin iç işlerine Türkiye'nin karışmaması yolundaki tutumu bütün katılımcılar tarafından takdirle karşılanmıştır. Arap ülkelerinin ortak tarafları kadar her birinin farklı özellikleri olduğu bilinmekte. Yabancı modellere ihtiyaç duymadan kendi özgün çizgilerini oluşturacaklarına güvenilmektedir. Konferanstan çıkardığımız bir sonuç da bu" diye konuştu.

        "SURİYE'DEKİ BÜTÜN TARAFLARA SORUMLULUK DÜŞTÜĞÜNE DİKKAT ÇEKİLMEKTEDİR"

        Loğoğlu toplantıda Suriye konusuna da değinildiğini belirterek, "Suriye ile ilgili olarak şiddete son verilmesi ve siyasi bir süreç başlatılması hedefleri doğrultusunda Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin yürütmekte olduğu süreç desteklenmektedir. BM ve Arap Ligi temsilcisi Kofi Annan planının bütün unsurlarının uygulanması, özellikle şiddetin durdurulması için Suriye'deki bütün taraflara sorumluluk düştüğüne dikkat çekilmektedir. Suriye yönetimi ülkedeki insani krizin giderilmesi için acil adımlar atmaya çağırılmaktadır" şeklinde konuştu.

        Loğoğlu, CHP olarak bu konferansın devamını getireceğini de sözlerine ekledi. Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konferansın son gününe de katıldıktan sonra partisinin il toplantısına katılmak üzere Sakarya'ya gitti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ