Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "Anafor operasyonu" davasında karar

        İzmir'de suç örgütüne yönelik 2008 yılında gerçekleştirilen ''Anafor'' operasyonunun ardından açılan 176 kişinin yargılandığı davada, sanıklara 1 yıl 15 gün ile 70 yıl 1 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

        İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada verilen kararda, suç örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanan Ahmet Tekin Baykal ve Zafer Yalçın, bu suçtan 3 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı. Baykal'a ayrıca, örgüt adına gerçekleştirilen Vedat Orhan Çelek, Ayhan Çelek, Zeki Göktuğ, Simay Erturun, Nevzat Soyugüzel, Tuncer Dal, Cemalettin Doğan'a karşı eylemler, Çeşme Plajı ihalesi, Adnan Menderes Havalimanı yemek ihalesi, Kuşadası'nda bar olayı, kumar oynatmak, tehdit, hürriyeti tahdit, gayrimenkule el koyma, yağma gibi suçlardan toplam 67 yıl hapis cezası verildi.

        Davada yargılanan Güzelbahçe eski Belediye Başkan Ertan Avkıran ile Faik Tütüncüoğlu'nun beraatlerine karar verildi.

        Örgüt üyesi olduğu ve faaliyetlere katıldığı gerekçesiyle avukat Mürsel Ünlü, ''oy çokluğu'' ile 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        Özcan Deniz'in vurulması ve tehdit konularının ise suç örgütüyle bağlantısı olmadığı kararına varılırken, bu suçtan 4 kişi ceza aldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ