Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de 20 saniye çetesi çökertildi, İzmir polisi, düzenlediği operasyonla, başrollerini Nicolas Cage ve Angelina Jolie'nin paylaştığı "60 saniye" filmindekine benzeyen bir çeteyi çökertti.

        Neşet DİŞKAYA / İZMİR (AHT)

        İzmir polisi, düzenlediği operasyonla, başrollerini Nicolas Cage ve Angelina Jolie'nin paylaştığı "60 saniye" filmindekine benzeyen bir çeteyi çökertti. Operasyonda, daire kapılarının göbeklerini 20 saniye içinde kırıp, evlerden hırsızlık yaptıkları belirlenen 21 kişi yakalandı. Çete üyelerinin bugüne kadar 55 evi bu yöntemle soyduğu öğrenildi. Çete üyelerinin aldıkları telsizle, polis telsizini takip ettikleri ve kendilerine ait aracın plakası anons edildiğinde olay yerini hemen terk ettikleri belirtildi. "60 saniye" filminde de, bir hırsızlık çetesi bir dakika içinde lüks ve pahalı otomobilleri çalıyordu.

        İzmir'de son 4 ay içinde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, zanlıların, hırsızlık yaptıkları ev ve işyerlerinin çoğuna, kapı göbeklerini patlatarak girdiklerini tespit etti. Bu yönde çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler daha önce kapı göbeklerini patlatarak hırsızlık yapan ve bu suçtan dolayı gözaltına alınan zanlıları takibe başlandı. Yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından kapı göbeklerini patlatarak yapılan hırsızlıkların C.K.'nın (30) yönetimindeki şebeke tarafından gerçekleştirildiği belirlendi.

        55 ADRESE 150 EKİPLE BASKIN YAPILDI

        Gerekli çalışmaların tamamlanmasından sonra Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri İzmir, Manisa, Balıkesir ve Antalya illerinde, 140 ekiple 55 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Yapılan baskınlarda şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen C.K. ile birlikte biri kadın 21 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 4'ü ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Şüphelilerin ev, işyeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda, polis kanalını dinleyen ve kanala giriş yapabilen telsiz, çok sayıda bilgisayar, LCD televizyon, oto teypleri, kapı göbeklerini patlatmakta kullanılan aletler, 2 kilogram esrar, 4 adet çalıntı tabanca ve 3 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

        20 SANİYEDE KAPILARI AÇMIŞLAR

        Hırsızlık şebekesi üyelerinin, 20 saniye içinde kapı göbeklerini patlatarak girdikleri evlerden çaldıkları ziynet eşyalarını, Karabağlar ilçesinde kuyumculuk yapan G.Y.'ye piyasa fiyatından yüzde 20 ucuza satarak paraya çevirdikleri ileri sürüldü. Hırsızların, kuyumcuya çalıntı ziynet eşyalarını götürürken polise yakalanmamak için kurye kullandıkları da tespit edildi. Kuyumcu G.Y. ve kurye görevi yaptığı ileri sürülen kardeşi Ö.Y.'nin de gözaltına alındığı öğrenildi.

        SAHTE KİMLİKLE AMELİYAT OLMUŞ

        Yapılan araştırmalar sonucu hırsızlık şebekesi lideri C.K.'nin, çete üyelerinden M.Ş.'nin kimlik bilgilerini kullanarak özel bir hastanede SGK'lı gibi görünerek ameliyat olduğu, 10 gün rapor alarak kurumu zarara uğrattığı da belirlendi.

        POLİS TELSİZİ KULLANIP "MERKEZ VURULDUK" DİYE ANONS DA YAPMIŞLAR

        Çete üyelerinin bir oto kurtarmacıdan 400 liraya aldıkları telsizle, polis telsizini takip ettikleri ve kendilerine ait aracın plakası anons edildiğinde olay yerini hemen terk ettikleri belirtildi. Ayrıca C.K.'nin yardımcılığını yapan H.N.'nin, polis ferakansına girerek, "Merkez vurulduk, merkez, merkez" şeklindeki anonslar yaptığı da belirtildi.

        MAHKEMEYE SONUÇLARINI YAZMIŞ

        Gözaltına alınan çete lideri C.K.'nin bugüne kadar kaç kez gözaltına alındığını ve çıkarıldığı mahkeme sonuçlarını da not aldığı belirlendi. C.K.'nin, evinde bulunan defter yaprağına 65 kez gözaltına alındığını yazdığı görüldü. C.K.'nin aynı defter yaprağına gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede çıkan sonucu tarihiyle birlikte yazdığı tespit edildi.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 17 zanlı, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, hırsızlık yapmak ve yaptırmak, uyuşturucu bulundurmak, Telsiz Kanunu'na muhalefet ve nitelikli dolandırıcılık" gibi suçlamalarla adliyeye sevk edildi.

        60 SANİYE FİLMİNİN KONUSU

        Memphis (Nicolas Cage) eski bir araba hırsızıdır. Ama hayat onu tekrar araba çalmaya itmektedir. Yine bir araba hırsızı olan kardeşi Kip bir iş almış ve bu işi başaramamıştır. İşveren Raymond Calitri, Kip'i öldürmekle tehdit eder. Kip'i kurtarmanın tek yolu bir gecede 50 egzotik araba çalmaktır. Memphis, eski arkadaşları Sara Wayland (Angelina Jolie) ve Otto Halliwell'i bularak işe koyulur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ