Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'dan "19 Mayıs" tepkisi : "Kafalarına çalacağız!"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'deki bütün il ve ilçe başkanlarımız 48 saat önce, 19 Mayıs'ta Atatürk anıtına çelenk bırakmak için dilekçe verdi. 2-3 valilik izin verdi, diğer valilerin tümü reddetti. Hangi çağda yaşıyoruz. O yasakları onların kafalarına çalacağız" dedi.

        Kadir TAMER / AHT

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris Belediyesi'nin düzenlediği "Uluslararası Marmaris Festivali"ne katıldı. Burada 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nın açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, meydan açılışı öncesi yaptığı açıklama ile partisinin il ve ilçe başkanlarının 19 Mayıs'ta Atatürk anıtına çelenk bırakma taleplerinin reddedilmesini eleştirdi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için yarın sabah erkenden Samsun'da olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

        "Yarın 19 Mayıs. Gençliğin, genç düşünenlerin, yarın Mustafa Kemal'in günü. Yarın ben Samsun'da olacağım. Türkiye'deki bütün il ve ilçe başkanlarımız 48 saat önce, 19 Mayıs'ta Atatürk anıtına çelenk bırakmak için dilekçe verdi. 2-3 valilik izin verdi, diğer valilerin tümü reddetti. Sonra izin veren valiler de izinlerini geri aldı. Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe başkanlarının Atatürk anıtına çelenk koyması yasaklandı. Düşünebiliyor musunuz. Hangi çağda yaşıyoruz. Hangi karanlık düşünceler bu kararları alabiliyor. Siz tüm dünyanın saygı duyduğu kurtarıcınızı anmak için çelenk bırakacaksınız, çiçek bırakacaksınız, ama yasak getiriyorlar. O yasakları onların kafalarına çalacağız."

        "DİRENMEK SİZİN ELİNİZDEDİR"

        Atatürk'ün, Türkiye'nin geleceğini sadece gençlere bıraktığını dile getiren Kılıçdaroğlu, geleceğin ve ülkenin teminatı olan gençlerin, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı direneceğine inandığını kaydetti. Konuşmasında geçenlere de seslenen Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal Türkiye'nin geleceğini saedece gençlere bıraktı. Bizim gençlerimiz geleceğimiz, ülkenin teminatı olan gençler, haksızlığa, adaletsizliğe karşı direnmek sizin elinizdedir. Direneceksizin, bağımsız ve özgür Türkiye'yi kuruncaya kadar. Hiçbir güç ülkemizi, insanımızı ve Mustafa Kemal'i sevmekten bizi alı koyamaz. Musatafa Kemal Bandırma Vapuru'nda giderken idealleri, hedefleri ve hayali vardı. Bağımsız Türkiyeyi kurmak, emparyalizme karşı mücadele etmek, yedi düvelle savaşmak ve onurlu Türkiye'yi kurmak için yola çıktı. Biz onun açtığı yolda kararlıkla yürüyüeceğiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti başbakanının bir başka devlet başkanının işaret parmağı ile çağırdığı ülke olmayı kabul etmiyoruz. Biz onurlu bir ülke olmayı kabul ediyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ