Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK, Bitlis'te 6 köy korucuyu kaçırdı

        Veysi İPEK / DİYARBAKIR (AHT)

        PKK, Bitlis merkez Çeltikli köyünde 6 köy korucusunu kaçırdı. Örgüte yakın bir sitede kaçırılan korucuların 23 Mart'ta 15 PKK'lı kadının öldürüldüğü Çeltikli köyü Sahi Ormanı'ndaki operasyona katıldığı öne sürüldü. Yaklaşık 5 bin asker ve polisin katılımıyla Çeltikli köyü kırsalı ve Sahi Ormanı'nda helikopter destekli büyük operasyon başlatıldı.

        Bitlis merkezden ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra dün (cuma) 14.00 sıralarında merkez Çeltikli köyüne dönen 3 araçlık konvoyda bulunan 6 köy korucusu, pusu kuran bir grup PKK tarafından kaçırıldı. PKK'ya yakınlığıyla bilinen internet sitesinde örgütün silahlı kanadı HPG, Çeltikli köyü karayolunda 3 otomobili durdurarak kimlik kontrolü yaptıklarını, köy korucuları Arafat Melek ile İlyas Demir, Davut Melek, Fesih Bodur, Sıddık Bodur ve Burhan Çapar'ı rehin aldıklarını ileri sürdü. PKK, köy korucularının 23 Mart 2012'de, 15 kadın PKK'lının öldürüldüğü Bitlis merkez Çeltikli köyü Sahi Ormanı'ndaki operasyona katıldığını iddia etti.

        Köy korucularının kurtarılması için Sahi Ormanları ile Çeltikli köyü kırsalında helikopter destekli operasyon başlatıldı. Helikopterlerle komandolar ile jandarma ve polis özel harekat timlerinin indirildiği bölge çembere alındı. Korucuların kurtarılması için güvenlik güçlerinin çemberi daraltmaya başladığı, Batman'dan havalanan insansız hava araçlarının da olası hareketliliğe karşı bölgeyi taradığı kaydedildi. 5 bin asker ve polisin katıldığı operasyonla ilgili Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, "Biraz sabırlı olmak lazım. Açıklama yapmak için erken, ancak detayları önümüzdeki saatlerde paylaşacağım" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ