Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Harvard'dan Erdoğan'a 'İleri Liderlik Akademisi' daveti

        BÜLENT AYDEMİR / GAZETE HABERTÜRK

        Dünyanın en prestijli okullarından ABD’nin Harvard Üniversitesi, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “İleri Liderlik Akademisi” daveti gönderdi.

        Dünyada ilk olan ve yüksek eğitime büyük bir yenilik getiren programa, alanında en az 20-25 sene çalışan ve başarılı olan liderler arasından seçilen kişiler kabul ediliyor. Bu kişiler arasında; çeşitli ülkelerden bakan ve üst düzey yöneticilerin yanı sıra girişimciler, sivil toplum liderleri gibi geniş bir yelpazeden oluşan isimler bulunuyor.

        Erdoğan, İleri Liderlik Girişimi’ne katılmak üzere bir danışmanını görevlendirdi. Çeşitli ülkelerden çok sayıda üst düzey ve nitelikli yöneticinin başvurduğu program için çok sıkı bir değerlendirme ve seçme süreci yaşanıyor. Başbakan Erdoğan’ın görevlendirdiği danışmanı, CV’si ile Akademi’ye başvuracak. Programa katılan akademi üyeleri, üniversitenin işletme, eğitim, siyaset bilimi, hukuk, eczacılık ve kamu sağlığı fakültelerinde yeni bilgi ve disiplinler arası yeni beceriler elde ediyor.

        İLK TÜRK, CÖMERT

        Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyesi ve işadamı Nusret Cömert de kısa süre önce Harvard Üniversitesi’nin İleri Liderlik Girişimi’ne kabul edildi. Nusret Cömert, dünyayı değiştirecek liderleri topluma kazandırmak için 2009 yılında faaliyete geçen Harvard İleri Liderlik Girişimi’ne kabul edilen ilk Türk oldu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ