Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan Uludere açıklaması, uludere olayı, başbakan erdoğan

        HABERTURK.COM

        Başbakan Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti için bu ülkeye uçmadan önce havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

        Başbakan Erdoğan, Uludere konusunda gelen bir soruyu cevaplarken Wall Street Journal gazetesinin haberinde geçen iddialara da değindi ve "ABD predatorlerinin görüntüleri 31 dakika ve sınırın Irak tarafından" dedi.

        Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi konusunda gelen bir soruda ise Başbakan Erdoğan şu yanıtı verdi: "Haşimi bizim misafirimizdir"

        Başbakan Erdoğan'ın basın toplantısından öne çıkan başlıklar şu şekilde,

        TARIK EL HAŞİMİ

        Ahmet Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı ile bu konuda görüştü. Haşimi ile sıkıntı varsa bu hükümetin sorunudur. Haşimi bizim misafirimizdir. Bizim bu dostumuz, misafirimiz kendisi ne zaman dönmek isterse o güne kadar misafirimizdir.

        SURİYE'NİN SINIR KAPISINI KAPATMASI

        suriye tarafı kapattığı sınır kapısını açtı. Bunun onlara zarar vereceği açıktı. Bir anlık öfkeyle yaptıklarını sanıyorum ancak oturup düşününce yanlış olduğunu anladılar ki kapıyı açtılar.

        AK PARTİ İLÇE BAŞKANININ TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN KAÇIRILMASI

        AK Parti'yi sandıklarda, halk nezdinde mağlup edemeyenler, bizim Kürt kökenli vatandaşlarımzın iradelerini kendi iradeleri yolunda yönlendiremeyenler, bizim arkadaşlarımızı kaçırarak diğer iradecilere, bizim partimizdeki Kürt kökenli arkadaşlarımızı tehdit ediyorlar. Bir sindirme politikası güdüyorlar. Tabii ki biz sinmeyeceğiz. Sadece AK Partililerin kaçırılması da manidardır.

        ULUDERE OLAYI

        Bu konuda başından beri gerek benim gerek diğer arkadaşlarımızın açıklamaları var. Ayrıca Başbakan Yardımcımın hatta ailemin, eşimin oraya gidişleri oldu. Biz bu işin istismarı peşinde değiliz. Soruşturmalar halen devam ediyor.

        Bu konuda, talimat verme konusunda da sistem nasıl çalışıyorsa öyle çalışmıştır. Biz güvenlik güçlerimize gerekli yetkileri vermişizdir. Onlarda bu yetkiyi kullanacaklardır. Nitekim bölge bir terör bölgesidir.

        Bir defa ABD predatörleri değil bizim kendi gözcülerimiz neticesinde bu adımlar atılmıştır. Bu görüntülerin hepsi de verilmesi gereken yerelere verilmiştir. ABD'li predatörlerin aldıkları görüntü 31 dakikadır ve Irak sınırı tarafındadır. Bu konudaki haberlerin ABD'deki seçimlerle ilgili olduğunu geçen günlerde açıkladım. Bu gazetenin mevcut ABD yönetimine karşı uydurma haberidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ