Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gaziantep merkezli Diyarbakır, Şanlıurfa ve Niğde'de terör operasyonu

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP (AHT)

        Gaziantep merkezli Diyarbakır, Şanlıurfa ve Niğde'de düzenlenen operasyonda Suriye uyruklu kişiler aracılığıyla terör örgütü PKK'ya pay verilerek kaçakçılık yapan ve bu kişilere yardım ettikleri belirlenen 7'si er rütbesinde asker, 1'i polis, 58 kişi gözaltına alındı.

        Suriye uyruklu kişiler aracılığıyla terör örgütü PKK'ya pay verilerek temin edilen, çay ve sigara ağırlıklı her türlü malın tel örgü üzerinden atılarak, 'Sırtçı' denilen kişiler aracılığıyla Karkamış merkezinde depolandığı belirlendi. Yaklaşık 3 ay süren çalışmalar ve elde edilen bilgiler doğrultusunda polis ve jandarma ekiplerince sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 500 polis ve 200 jandarma ekibinin katıldığı operasyonda, yaklaşık 60 ev ve işyerine yapılan eş zamanlı baskın yapıldı. Baskınlarda, 17 bin 158 karton sigara, bin 350 litre motorin, 23 bin 500 kilo çay, 459 kilo kaçak et, 6 ruhsatsız tabanca, bir pompalı tüfek, bir susturuculu kurusıkı tabanca, 50 şişe değişik markalarda alkollü içki, bin 340 bilgisayar soğutma fanı, 355 güneş gözlüğü ile kaçak mal satışından elde edildiği ileri sürülen 168 bin 900 lira para ele geçirildi. Operasyonda Gaziantep'te 1'i polis memuru, 7'si er olmak üzere toplam 58 kişi gözaltına alındı.

        Yakalanan kişiler sorgulanmak üzere Gaziantep'e getirilirken, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Niğde'de düzenlenen operasyonlarda da çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ