Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Antalya'da CHP'nin İl Kongresi'nde gerginlik

        Dört adaylı olması beklenen kongrede Mevcut İl Başkanı Özer Ülken, Devrim Kök ve Mustafa Erdem'in başkanlık için iddialarını sürdürürken, Menderes Dal sabah saatlerinde adaylıktan çekildiğini açıkladı. Antalya il kongresi için salona ilk gelen isimlerden biri CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal oldu. Partinin eski lideri Baykal, Atatürk Spor Salonu'na delegelerin girişi için ayrılan kapıda bekledi, her gelen delegenin elini sıktı.

        CHP Antalya il örgütünün kongresi gergin başladı. Mevcut İl Başkanı Özer Ülken, kongreyi açış konuşmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'i Kongre Divan Başkanlığı için önerdi. Fakat Serter, delegenin oy çokluğuyla Kongre Divanı'na seçilemedi. İl Başkanı Ülken, bunun üzerine delegelerden ikinci bir yazılı önerge istedi ama o önerge çıkmayınca CHP İstanbul Milletvekili Serter divana seçilmiş oldu.

        'GERGİNLİK YARATMA' GERGİNLİĞİ

        Kongre Divan teşekkülü oluşturulurken kürsüye çıkan partinin eski İl Disiplin Kurulu Başkanı Mahmut Yıldırım'a, eski il yöneticilerinden Levent Kıldır, "Gerginlik yaratma" diyerek müdahale etti. İki partili arasında "Gerginlik yaratma" gerginliği bir anda salonda tansiyonu yükseltti. Aralarında CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın da bulunduğu partililer kürsüye çıktı. Yükselen tansiyonu yatıştırmak isteyen herkes gerilimin daha da artmasına neden oldu. Tarafların salonun farklı uçlarına götürülmesiyle kongre salonunda tansiyon normale döndü.

        MEMLEKETİNDE YUH SESLERİ

        CHP'nin Antalya'daki 34'üncü Olağan İl Kongresi'nde parti delegelerine ayrılan spor salonun zemininde heyecan zaman zaman yükselirken, 1700 kişi kapasitesine sahip Atatürk Spor Salonu'nun tribünleri boş kaldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu'nun katıldığı kongrede CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adının geçtiği anlarda 'yuh' seslerini yükseltti.

        "BİRBİRİNİ YUHALAYAN BİR PARTİ İKTİDAR OLAMAZ!"

        İl Başkanı Ülken, 2 yıllık başkanlık dönemine ilişkin faaliyet raporunu sunumu sırasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Deniz Baykal'ın memleketine her gelişinde bir genel başkan gibi karşılanmasını istediğini ve istifasının ardından partiyi Genel Başkan Kılıçdaroğlu etrafında toplayan ismin Deniz Baykal olduğunu söyledi. Ülken'in bu sözleri üzerine tribünlerden 'yuh' sesleri yükseldi. Yükselen protestoları Divan Başkanı Nur Serter kesti. Kongre Divan Başkanı Serter, "O çektiğiniz her yuh CHP'nin alnına sürülen karadır. O yuhlar CHP'ye yakışmaz. Birbirini yuhalayan bir parti iktidar olamaz, bunun unutmayın lütfen" dedi.

        Kongrede delegeye hitap eden CHP Antalya eski Milletvekili Nail Kamacı da tribünlerden yükselen 'yuh' seslerine tepki göstererek, "Bu partinin son dönemlerinde bir şeyler değişiyor. Birbirimizi sevmek zorunda değiliz ama birbirimizi saymak zorundayız. Yuh sesleri hangi noktadan gelirse gelsin bu partiye yakışmıyor. Küfür ve hakaret, bunlar CHP'nin özü değildir" diye konuştu.

        AKAYDIN PROTOKOLDE OTURDU

        CHP eski lideri Baykal, yaşananları sakin bir şekilde izlerken, kendisine partinin ilçe kongreleri döneminde "Büyük ağabey" diyerek bayrak açan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın salona girdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ve eşi Günseli Akaydın, salonda delegelere ayrılan yerde oturmak yerine protokol sırasında oturmayı tercih etti. Akaydın ve eşi, bir süre kongreyi takip ettikten sonra salondan ayrıldı.

        Saat 11.00'de başlayan kongreyi saat 14.00'e kadar takip eden ve konuşmaları dinleyen Deniz Baykal, milletvekilleri Yıldıray Sapan ve Osman Kaptan'la birlikte salondan ayrıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ