Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yargıtay kızını öldüren anneye verilen cezayı az buldu, yargıtay, cinayet, töre

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da ablasının evli patronuna ?aşk mesajı' çektiği iddiasıyla 18 yaşındaki kızı Melek Demir'i yastıkla boğarak öldürdüğü iddiasıyla İrep Demir'e (46) verilen 20 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay, katil zanlısı annenin, 'töre saikiyle öldürme' suçundan cezalandırılmasını ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını istedi.

        107 AŞK MESAJI

        Denizli Mahallesi'ndeki bir tuhafiye mağazasında tezgahtar olarak çalışan Melek Demir, iddiaya göre ablası Dilek Demir'in çalıştığı giyim mağazasının sahibi, soyadı benzer olan 2 çocuk babası Mehmet Demir (33) ile aşk yaşamaya başladı. 2 Şubat 2009'da Melek işe gitmeyince işyerinde unuttuğu telefonunu patronu, ablası Dilek'in çalıştığı mağazaya gönderdi. Mağaza sahibinin eşi Ebru Demir (30), Melek'e ulaşmak için cep telefonunu inceleyince genç kızın, kocasıyla mesajlaştığını gördü. Melek'in 107 kez, eşine aşk mesajı çektiğini gören Ebru Demir, genç kızı işyerine çağırdı.

        REHİN ALIP, ÇIPLAK FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİ

        Genç kızı işyerinde rehin alıp, cep telefonuyla 7 adet çıplak fotoğrafını çeken Ebru Demir, kız kardeşi ve arkadaşıyla bir otele götürüp itiraf görüntüleri çektikten sonra saçını da kesip annesi İrep Demir'e durumu anlatıp teslim etti. Anne İrep Demir, bir gün sonra yatan kızını yastıkla boğarak öldürdü.

        'KIZIMIN KATİLİ OLMAKTAN UTANÇ DUYUYORUM'

        Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan İrep Demir, kızını öldürmesinden kızının aşk yaşadığı iddia edilen Mehmet Demir'in eşi Ebru'yu sorumlu tuttu. Anne Demir, "Ebru Demir, eşiyle mesajlaştığı için kızımı, kız kardeşi ve bir yakınının yardımıyla alıkoymuş. Tehdit amaçlı kızımın çıplak fotoğraflarını çekip, saçını kestikten sonra bana teslim etti. Kızım, utancından ölmek için fare zehiri içti. Ölmedi. Aramızda tartışırken, bizden bıktığını, evden gideceğini söyleyerek beni itti. O anda kendimi kaybetmişim. Ne yaptığımı hatırlamıyorum. Mutlu bir ailem vardı. Kızımın katili olarak mahkemeye gelmekten utanç duyuyorum" dedi. İrep Demir, 28 Şubat 2009'da kızını tahrik altında öldürdüğü ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle 20 yıl hapse mahkum edildi.

        YARGITAY 'TÖRE' DEDİ

        Ancak Yargıtay 1. Ceza Dairesi, aradan yaklaşık 2.5 yıl geçtikten sonra kararı bozdu. Yargıtay bozma kararında anne Demir'in ?ailesinin namus ve şerefini eksilttiği düşüncesiyle' kızını öldürdüğünü belirtilerek, ?Töre saikiyle öldürme' suçundan cezalandırılmasını, haksız tahrik hükümlerinin ise uygulanmamasını istedi. Katil zanlısı anne İrep Demir önümüzdeki günlerde yerel mahkemede yeniden yargılanmaya başlayacak.

        MELEK'İN ÇIPLAK FOTOĞRAFLARINI ÇEKENLERE 3'ER YIL HAPİS

        Bu arada Melek Demir'in öldürülmeden önce saçını kesip, çıplak fotoğraflarını çektikleri iddia edilen Ebru Demir, kız kardeşi Eda Kapar (25) ile konfeksiyoncu arkadaşı Hamdullah Son (30) ise ?Hürriyetten yoksun kılma ve şantaj' suçundan yargılandıkları Adana 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ