Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Haberal'in doktorlarına hapis şoku

        Bülent CEYHAN-Hamdi EKİNCİ-AHT

        Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın cezaevine girmesini engellemek için hastaneden taburcu olabileceğini gösteren sağlık raporlarını mahkemeden gizledikleri iddia edilen doktorlar hakkında 'terör örgütüne yardım' suçundan başlatılan soruşturma tamamlandı.

        İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından hazırlanan 58 sayfalık iddianamede 8 şüpheli yer aldı. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede; İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız, Prof. Dr. Cengiz Çeliker, Prof. Dr. Zerrin Yiğit, Prof. Dr. Hatice Sezer Karcıer ile Nazmi Gültekin, Erkan Özhun, Songül Arı ve Muhammet Hüsrev şüpheli olarak bulunuyor.

        Şüphelilerin, Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezaları isteniyor. Ergenekon tutuklusu ve milletvekili Haberal'ın İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde kaldığı sırada, buradan taburcu olabileceğini gösteren sağlık raporlarının mahkemeden gizlendiği iddia edilmişti.

        İddia üzerine açılan soruyturma kapsamında doktorların da aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin ifadeleri alınmıştı. Hastanede yaklaşık 2 yıl kalan ve internet ortamına koridorlarda gezerken ve espiriler yaparken görüntüleri düşen Haberal, daha sonra Adli Tıp Kurumu'nun cezaevinde kalabileceği yönündeki raporu üzerine cezaevine gönderilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ