Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Menderes'in idamından etkilendi"

        Uşak'ın Ulubey ilçesinde, 11 yaşındaki bir ilköğretim okulu öğrencisi, evinde annesi tarafından tülbentle tavana asılı olarak bulundu.

        Kuvayi Milliye İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Mustafa Bayraktar (11), dün okuldan döndükten sonra evlerinin salonunda, aynı okulda öğretmenlik yapan annesi Hasibe Bayraktar tarafından, tavana asılı ölü olarak bulundu.

        Olayla ilgili soruşturma başlatılarak, çocuğun kesin ölüm nedeninin tespiti için cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada yapılan ön otopsiye göre, küçük çocuğun ölüm nedeni ''boyun kırılması'' olarak belirlendi.

        "İDAM OYUNU OYNARKEN OLABİLİR"

        Baba Ragıp Bayraktar, olayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun bir süre önce televizyonda Adnan Menderes'in idamıyla ilgili programları izlediğini belirterek, ölüm ve idamla ilgili kendisine sorular sorduğunu söyledi. Bayraktar, ''Bana idamın nasıl olduğunu soruyordu. Hatta bir gün yine annesinin baş örtüsüyle bizim yanımızda evde idam sahnesini canlandırmıştı. İdam oyunu oynarken yanlışlıkla düşerek boynunun kırıldığını düşünüyorum'' dedi.

        Bu arada, Mustafa Bayraktar'ın okulunda son derece başarılı bir öğrenci olduğu ve yaşaması halinde cuma günü alacağı karnesinde, matematik hariç tüm derslerinin ''5'', matematik ders notunun da ''4'' olduğu belirtildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ