Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika oktay vural, mhp, terör zirvesi, liderlerin terör buluşması, ak parti, chp, chpnni yol haritas

        MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Erdoğan-Kılıçdaroğlu görüşmesini değerlendirdi.

        AK Parti, CHP ve BDP 'ruh üçlüsünün' hangi eksende birarada olabileceğine şahitlik ettiklerini belirten Vural, bölücü terör örgütlerinin siyasi taleplerinin, milletin oyunu alan AK Parti ve CHP'nin yol haritası olarak ortaya konulduğunu savundu. Vural, terör örgütünün, Türk siyasetini, demokrasiyi teslim almasının, partilere oy verenler açısından da üzüntü verici olduğunu söyledi.

        'İmralı'nın yol haritasıyla nereye gideceksiniz?' diye soran Vural, bugün PKK ve bölücü taleplerin, AK Parti, CHP'yi teslim aldığını iddia etti. Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kırk katır mı kırk satır mı? AKP'nin klavuzlarıyla CHP'nin klavuzları, milli egemenlik yerine halkların egemenliği; milletin birlik, bütünlüğü yerine etnik kimliklere ayrılmış bir millet tanımlama arayışıyla bir araya geldiler.

        Zirveden çıkan sonuç şudur: Terörün ve bölücülüğün dilini, söylemini, bölücü terör örgütünün taleplerini gerçekleştirmek için bir araya gelenler, MHP'yi de bu sürecin içerisine sokma konusunda anlaşmışlardır. Bizleri de bu girişimlere ortak kılmak istiyorlar. Karnınızdan konuşmayın ey AKP, CHP. MHP olarak Kürt sorununun, etnik sorun olmadığını, bunun da Kürt kökenli insanlara hakaret olduğunu ifade ediyoruz.

        Ey AKP, CHP siz ne diyorsunuz? MHP, hiçbir bölücü proje ve terör örgütünü meşrulaştıran hiçbir zeminin içinde olmayacaktır. MHP, Habur rezaletine, Oslo'daki görÜşmelere ortak olmadı. Bugün bu anlayışla AKP ve CHP, Oslo'ya ortak oldu. Ey CHP, PKK'nın açılımıyla milletin vebalini nasıl taşıyacaksın? İki parti, bölücü talepleri meşrulaştırmak amacıyla oluşturulan zemine, MHP'yi çekmek istiyorlar. Çünkü bu milletin direncini kırmak istiyorlar. PKK'nın dili, yol haritasıyla bu millete kefen biçiyorsunuz. Zirveden anlaşılmıştır ki AKP ve CHP; BDP ve PKK'nın diliyle konuşmakta, PKK'nın istekleri doğrultusunda adım atmak için işbirliği yapmaktadırlar. Sözde Kürt meselesi adı altında, PKK'nın taleplerini millete kabul ettirmek istiyorlar."

        "KARAKOLDA ÖTÜYOR MAHKEMEDE ŞAŞIYOR"

        Vural, CHP'nin, Oslo'da yapıldığı gibi PKK'nın talep ve görüşlerini meşrulaştırmak amacıyla bu sürece girdiğini savunarak, AK Parti, CHP ve BDP'nin, yabancı senaryoların çektiği lokomotifin vagonuna bindiğini ileri sürdü.

        Oktay Vural, dünkü görüşmeyle, terörün dilinin siyaseti şekillendirdiğini gördüklerini öne sürdü. Başbakan Recep Erdoğan'ın kafasının karışık olduğunu iddia eden Vural, "Kürt sorunu bir varmış, bir yokmuş. Diyarbakır'da var, burada yok. Karakolda ötüyor, mahkemede şaşıyor. Zaman ve mekana göre farklı ifadelerde bulunmak samimiyetsiliktir" dedi.

        "Çözecekseniz çözün, elinizi tutan mı var" diye seslenen Vural, dünkü görüşmeyi, "İkinci PKK açılımı projesi" olarak nitelendirdi. Vural, bunun ilkini AK Parti'nin sahneye koyduğunu, milletin, MHP'nin direnişiyle karşılaşınca başarısız olduğunu, şimdi yeni CHP ile yapmak istenildiğini ifade etti. Vural, bin yıllık kardeşliğe kast edecek ikinci PKK açılımına da 'hayır' dediklerini ifade etti.

        Vural, Türkiye'nin terörle topyekun mücadele etmediğini, aksine terör örgütünün cesaretlendirildiğini iddia ederek, bunun vebalinin AK Parti ve CHP'nin olduğunu söyledi.

        "YEDİ DÜVELİ GELSE..."

        Teröre can suyu vermek için hazırlanan hiçbir projenin içinde yer almayacaklarını bildiren Vural, iktidar ve anamuhalefin, yıkım tiyatrosu oynadığını, oyunda MHP'ye rol biçmek istediklerini ancak bu oyunda olmadıklarını belirtti.

        Vural, "Bunlar aynı sudan içiyorlar. Bin yıllık kardeşliğin değil; ayrılığın türküsünü söyleyenlerle, bölünmeye gidecek projelerle bir araya gelenlerle MHP'nin paylaşacak bir şeyi yoktur. Bu görüşmelerin tek anlamı, bölücü terör örgütünün taleplerinin, bir mutabakata dönüştürülmesi istenmesidir. Oslo'da varılan mutabakatın Meclis çatısı altında yapılmasına izin vermeyeceğiz. CHP, AKP değil, yedi düveli gelse MHP, Türkiye'de Kürt meselesi olmadığını ifade etmeye kararlı. Niyet hayır değil, akıbet hayır olsun" diye konuştu.

        CHP'nin, "Kürt sorununu değil, terör konusunu görüşelim derse, yanıtınız ne olur?" sorusunu Vural, "Yanlış teşhis, yanlış tedaviyi getirir. Bu teşhiste bulunanlarla görüşecek bir şey yok. Ha Ali Veli, ha Veli Ali. Adamın niyeti bu. Miden ağrıdıysa kırık çıkıkçıya gider misin? Nasıl AKP açılımına hayır diyorsak, bugün de ikinci CHP, AKP, BDP açılımına hayır diyeceğiz. Başbakan, belki İmralı'yı da Kılıçdaroğlu ile beraber ziyaret eder, Oslo'daki görüşmelere katılırlar" diye yanıtladı.

        "ZATEN PARTİLİ CUMHURBAŞKANI VAR"

        Vural'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Partili Cumhurbaşkanı' önerisi de soruldu. Vural, şunları söyledi: "Herhalde Abdullah Gül'ü kast ediyor. Zaten partili cumhurbaşkanı var. Önce başkanlık sistemi, sonra yarı başkanlık dediler. Mevcut sistemde var, o zaman atamalı başbakan olsun dediler, şimdi partili cumhurbaşkanı diyorlar. Kafası karışık bir adamın sözleri değil mi? Amaç; çöküş dönemine giren AKP'yi, bir güç vasıtasıyla beraber, birlikte tutma arayışıdır. Bunun amacı Türkiye'nin sorununu çözmek değil, baskılayıcı güçle, çatırdayan AKP'yi bir arada tutma gayretidir. Partili cumhurbaşkanı mı olurmuş ya? Nasıl devletin ve milletin birliğini temsil edecek? Başbakan, 'emekli olacağım, bana bir yer hazırlayın, adı da Gül'den farklı olsun, onu pek sevmem zaten' diyor. O arayış içinde. Kişilerin, arzu ve ihtiraslarına yönelik, makam ve mevki arayışlarından öte bir anlam taşımıyor."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ