Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ısparta, trafik kazası

        Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'nde bir otomobil ve kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

        Kaza, sabaha karşı saat 03.00 sıralarında Isparta- Konya Karayolu'nun 126'ncı kilometresinde meydana geldi. Isparta'dan Konya yönüne seyreden 59 yaşındaki Ali Cumbat'ın kullandığı 33 APM 10 plakalı otomobil, iddiaya göre şerit ihlali yapınca karşı yönden gelen 51 yaşındaki Süleyman Özyurt yönetimindeki 32 AH 134 kamyonla çarpıştı. Kazada, otomobildeki sürücü Ali Cumbat'ın eşi 58 yaşındaki Fatma Cumbat, baldızı 49 yaşındaki Aynur Oğuz, ve kayınvalidesi 74 yaşındaki İklimiye Tez olay yerinde yaşamını yitirdi. Otomobil sürücüsü Ali Cumbat ve ön koltukta oturan kızı 23 yaşındaki Nazife Cumbat ağır yaralandı. Ali Cumbat yoldan geçen diğer sürücüler tarafından araçtan çıkarılırken, otomobilde sıkışan kızı için itfaiyeden yardım istendi.

        KIRIM KOMPRESÖRÜ ÇALIŞMADI, VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

        Durumun bildirilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından itfaiye ekipleri, Nazife Cumbat'ı kurtarmak için çalışmalara başladı. Cumbat'ı sıkıştığı yerden çıkarmak için otomobilin sol ön kapısını parçalamak isteyen itfaiye ekipleri, kırım kompresörünü çalıştıramadı. Tüm uğraşlara rağmen kompresörü çalıştıramayan ekiplere, çevredekiler tepki gösterdi. Çıkan tartışma, jandarmanın müdahalesiyle sona erdi.

        OTOMOBİLİN KAPISI KAZMA İLE KIRILDI

        Bu sıra 112 Acil Servis ambulansındaki bir sağlık görevlisi otomobilin kapısını kazma ile kırarak açtı. Yaklaşık 45 dakika sonra araçtan dışarı çıkarılan Nazife Cumbat ilk müdahalenin ardından Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Baş ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Nazife Cumbat buradaki müdahalenin ardından Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, babası Ali Cumbat ise Isparta Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

        Yaşamını yitiren 3 kişinin cesetleri ise jandarmanın incelemesinin ardından morga gönderildi. Kazadan yara almadan kurtulan kamyon şoförü Süleyman Özyurt, gözaltına alındı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ