Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Van'da KCK operasyonu,KCK operasyonu

        Cemal AŞAN / VAN (AHT)

        Van'da düzenlenen KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylelikle operasyonda tutuklananların sayısı 10'a yükseldi. Operasyon kapsamında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklanmıştı.

        Van'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 7'si sabah saatlerinde emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Adliyede nöbetçi savcılık tarafından sorgulanan aralarında Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ve Edremit Belediye Başkamı Abdulkerim Sayan'ın da bulunduğu 7 kişi, yaklaşık 9 saat süren sorgularının ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 7 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Böylelikle, operasyonda tutuklananların sayısı 10'a yükseldi. Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler ile BDP Van eski İl Başkanı Cüneyt Caniş, sabah erken saatlerde mahkeme tarafından tutuklanmış, 4 kişi ise serbest bırakılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ