Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bodrum'da tatilciye inşaat şoku

        Parasını ödeyerek tatil için geldikleri 4 yıldızlı otelde inşaatı bitmemiş odalarla karşılaşan turistlerin durumunu öğrenen Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, soruşturma ve inceleme başlattığını söyledi.

        Turizm sezonu öncesinde tüm işletmelere bu tür olumsuzlukların yaşanmaması için uyarılarda bulunduklarını hatırlatan Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, "Üç turist daha fazla getirmek için büyük çaba harcarken, tesisin fazla para kazanmak için bitirmediği inşaata turist yerleştirmek istemesi kabul edilemez. Olayı duyar duymaz soruşturma ve inceleme başlattım. Bodrum'da gürültüden, hanutçuluğa, çifte rezervasyondan çevre kirliliğine kadar her türlü olumsuzluğun şiddetle karşısındayız. Geçiminin yüzde 99'u turizm olan bir ilçede bu tür davranışlara tahammülümüz yok. Bu tür davranışlar iyi, dürüst çalışan ve kaliteli hizmet veren tesisleri de töhmet altında bırakıyor" diye konuştu.

        "HAK ETTİĞİ CEZA VERİLMELİ"

        Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt da sezon başında yaşanan olayın büyük şansızlık olduğunu dile getirerek, "Acentelerden veya internetten rezervasyon yaptıran yerli ve yabancı turistler mutlaka ön araştırmayı yapsın. İlgili bakanlık ve yerel idare mutlaka bu tesise gereken uyarıyı yapmalı, hak ettiği cezayı vermeli. Biz de dernek olarak gerekli uyarıda bulunacağız" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ