Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa TBMM'de göçük

        TBMM'nin atık su gideri çalışması sırasında toprak kayması sonucu göçük altında kalan bir işçi hayatını kaybetti. İtfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmalarının ardından işçinin cesedine ulaşabildi. Olay sonrası, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Mesai arkadaşları göçük altında kalan işçilere milletvekilleri teselli verdi.

        Olay, Çankaya, Dikmen Caddesi Merasim Sokak'ta saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, TBMM'nin atık su gideri çalışmasını yürüten şirketin üç işçisinden Nadir Kekilli isimli işçi, çalışmalar sırasında toprak kayması sonucu göçük altında kaldı. Göçük altında kalmaktan son anda kurtulan diğer işçiler, durumu hemen polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis, göçük alanına güvenlik şeridi çekerken, itfaiye ekipleri hemen göçük altında kalan işçiyi kurtarma çalışmalarına başladı. Olay yerinde sağlık ekipleri de hazırda bekletildi. Arkadaşının göçük altında kaldığı haberini alarak olay yerine gelene diğer işçiler ise sinir krizi geçirdi.

        Mesai arkadaşları göçüğün altında işçiyi kurtarmak için itfaiye ekiplerinin çalışmalarına yardım etti. Arama çalışmaları sırasında kepçe de kullanıldı. İtfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmalarının ardından Nadir Kekilli'nin cansız bedenine ulaşıldı. Arkadaşlarının cansız bedeninin çıkarılmasının ardından işçiler büyük üzüntü yaşadı.

        Olay yeri inceleme ekipleri, göçük alanında incelemelerde bulundu. Olay yerine gelen savcının incelemesinin ardından Nadir Kekilli'nin cesedi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        MİLLETVEKİLLERİ OLAY YERİNE GELEREK İNCELEMELERDE BULUNDU

        TBMM'nin atık su gideri çalışması sırasında meydana gelen göçükte 1 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Meclis'te bir komisyon kuran MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan milletvekilleri, hayatını kaybeden işçinin arkadaşlarına baş sağlığı dileyerek tesellide bulundu.

        MECLİS'TE İŞ SAĞLIĞI, İŞ GÜVENLİĞİ YASA TASARISI GÖRÜŞÜLÜYORDU

        İncelemelerin ardından basın mensuplarının sorularına cevaplandıran MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Tam da Meclis'te İş Sağlığı, İş Güvenliği Tasarısı'nı görüşüyorduk. Tam da bu tasarıyı görüşürken, belki de çalışanların hakkını, hukukunu Meclis'in koruması için belki de ibretlik bir olay, ibret almalarını diliyorum. Ama Türkiye'de maalesef iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda ciddi problemlerle karşı karşıyayız. Ekmek parası için alın terini dökenler maalesef hayatını böyle bir noktada burada kaybediyorsa düşünmemiz gereken çok konunun olduğunu düşünüyorum. Başımız sağ olsun..." diye konuştu.

        AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, kazayla ilgili olarak, "Tabi çok talihsiz bir olay. Bir işçimizi maalesef kaybetmiş bulunuyoruz. Üzüntü içerisindeyiz. Meclis'teki İş Sağlığı ve İş Güvenli Yasa Tasarısı çalışmalarına başladığımız anda haber geldi. Tabiki ilgililer hakkında gerekli incelemeler yapılacaktır. Bizim görevimiz şu anda Meclis'te görüşülen kanunun bir an önce çıkarılarak daha etkili tedbirlerin alınmasını sağlamak ve bunun takipçisi olmaktır. Ölen kardeşime Allah'tan rahmetler diliyorum, kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

        CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ise yaşanan kazayla ilgili, "Meclis'te tam da İş Güvenliği Yasa Tasarısı görüşülürken bölme elim bir kaza oldu. Kaza da demiyorum. Çünkü ben Meclis'te de görüşürken, 'belki de bir arkadaşımız can veriyor' demiştim. İzmir'den gelerek bugün iş başı yapmış arkadaşlar ve bugün birisi yaşamını yitirdi. Şimdi ateş düştüğü yeri yakıyor.Ölen gencimizin annesi, babası, kardeşleri, ailesi tabi en büyük ızdırabı çekecekler. Bir gün ağıt yakarak biz bu işleri halledemeyiz. Bizim de ısrarla üzerinde durduğumuz durum buydu. Tasarının görüşüldüğü sırada böyle bir kazanın meydana gelmesi bizim açımızdan da büyük tahlilsizlik. Şimdi artık ağıt yakma zamanı değil. Bu son olsun diyorum ama olmayacağını da görüyorum. Bu yasa da buna çare üretmediğini çok açık ifadeyle söylüyorum. Komisyon üyesi arkadaşlarımı bir kez daha değerlendiremeye, biraz daha duyarlılığa, bütün Meclis'i bu konuda, bu olaydan sonra bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. Ölene rahmet diliyorum. Yakınlarına, burada çalışan mesai arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ