Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika demirtaştan leyla zanaya mesaj, leylayı leyla yapan mecnundur, bdp, van mitingi

        Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, ilçe belediye başkanı ve parti yöneticilerinin gözaltına alınması düzenlenen mitingle protesto edildi. BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, bölge milletvekili ve belediye başkanlarının katıldığı mitinge binlerce vatandaş katıldı. Mitingde ilk olarak gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan BDP Van İl Başkanı Mihriban Şah konuştu.

        "EN SONUNDA ONLAR 'KÜRT HALKINA TESLİM OLUYORUZ' DİYECEK ALLAH'IN İZNİ İLE"

        BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise tutuklamalara sert tepki gösterdi. "Direnişiniz kutlu olsun. Burada bu meydanda kararlı bir şekilde kendi siyasi iradesine sahip çıkan halkın önünde ancak saygıyla eğiliriz. Bütün Kürdistan Van'ın direnişi ile gurur duyuyor." diyen Demirtaş, mitingden görüntü çeken polis kameralarına dönerek, "İyi çekin bu görüntüleri Bekir Başkan ve arkadaşlarına komplo kuranlara gösterin. Götürün komploların piri Erdoğan'a, Naim Şahin'e gösterin. Deyin ki Kürt halkı öldürmekle, hapse atmakla bitmiyor ne yapalım. Önce deprem vurdu, şimdi biz vurduk diyen valinize gidin. Kendine 3 trilyonluk saray yapan valiye deyin ki depremde sen sarayında yatarken, kendi elleri ile halkına ekmek dağıtan Bekir başkanı tutukladık ama halkın önüne geçemedik. Bundan önceki belediye başkanı hakkında 68 tane yolsuzluk dosyası var ama kendisi dışarıda, Bekir Başkan ise içeride. Köylerini yaktık, ne yaptıysak Kürt halkı teslim olmuyor deyin. En sonunda onlar biz Kürt halkına teslim oluyoruz diyecekler Allah'ın izni ile." dedi.

        eçim esnasında ne söyledilerse bugün de aynısını söylediklerini anlatan Demirtaş, "Biz seçimden önce demokratik özerklik dedik, siyasi statümüzün tanınması dedik, anadilde özgürlük dedik, Sayın Öcalan'a özgürlük istedik. Siz bunlar için bize oy verdiniz. Bizde bu emanete gölge düşürmeden mücadelemizi sürdürüyoruz. Halk isterse vezirde yapar, istese rezilde. Hiçbir belediye başkanı, milletvekili, parti yetkilisi halk iradesinin üstünde değildir. Leyla'yı Leyla yapa Mecnun'dur Mecnun." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Van Belediyesi'nin asfalt çalışması yaptığı Cumhuriyet Caddesi üzerinde açılış kurdelesi kesildi. Kurdeleyi tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın eşi ve belediye başkan yardımcıları kesti.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ