Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şanlıurfa Cezaevi'nde isyan: Çok sayıda kişi yaralandı

        Şanlıurfa Valisi Celelettin Güvenç, Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde çıkan yangında 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin yaralandığını söyledi.

        Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde belirlenemeyen bir nedenle aralarında tartışma çıkan birkaç mahkum yatakları ateşe verdi. Çıkan yangında 13 kişi hayatını kaybetti.

        Olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edilirken, polis ekipleri cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Dumandan zehirlenen bir gardiyan ve mahkumlar ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Balıklıgöl Devlet Hastanesi ile çevredeki hastanelere kaldırıldı.

        Olay yerine gelen Vali Celalettin Güvenç, C 15 koğuşunda kalan birkaç mahkum arasında çıkan tartışma sonucu mahkumların yatakları ateşe verdiğini söyledi. Çıkan yangında 13 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 kişinin de yaralandığını kaydetti.

        ARBEDE ÇIKTI

        Bu sırada cezaevine gelen mahkum yakınları içeri girmek istedi. Yakınlarını görmek isteyen vatandaşlar ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı.

        Cezaevinde tutuklular arasında çıkan kavganın ardından meydana gelen yangında dumandan etkilenerek ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa Demir'in burada yapılan müdahalenin ardından taburcu edildiği belirtildi.

        Olayın ardından cezaevinin revirinde müdahale edilen 2 yaralı ile hastanede tedavi altına alınan diğer 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

        OTOPSİ SÜRECİ BAŞLADI

        Hayatını kaybeden 13 mahkumun cenazesi ise otopsi yapılmak üzere cenaze araçlarıyla Gaziantep’e getirildi. Röntgen çekilmesi için Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne götürülen cenazeler hastanedeki işlemlerin ardından yeniden Asri Mezarlık da bulunan otopsi merkezine getirildi.

        BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'ndeki olaya ilişkin asıl bilgilerin, yapılacak teftişin ardından ortaya çıkacağını belirterek, yangından sağ kurtulan bir kişinin, ''Arkadaşlar arasında kavga çıktı. Kavgayı müteakiben koğuşu ateşe verdiler'' dediğini bildirdi.

        Meksika'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde çıkan yangınla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

        ''Adalet Bakanımız, Şanlıurfa milletvekilimiz ve Valimizle görüştüm. Valimiz koğuşu gezmiş, incelemiş. Detay bilgiler aldım. Bu konuyla ilgili asıl bilgiler yapılacak teftişin ardından ortaya çıkacak. Sağ kalanlardan bir tanesiyle Valimizin yaptığı görüşmeye göre; 'Önce arkadaşlar arasında bir kavga çıktı, kavgayı müteakiben ateşe verdiler. Ben kendimi dışarı atarak kurtarabildim' diyor. 5 kişi hastanede ama durumlarının ağır olmadığı söyleniyor. Temennim odur ki o 5 kişide bir şey çıkmaz. Ama maalesef 13 kişi yangın neticesinde öldü. Koğuşun 18 kişilik kapasiteye uygun olmadığı yönünde Vali beyin söylediği bir şey var. Bunların hepsinin incelenmesini Adalet Bakanımızdan isteyeceğim.''

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ