Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Bakan'dan sıcaklık uyarısı, Hava sıcaklıkları, hava durumu, Sıcaklıklar ne kadar artacak?, Hava nasıl olacak?,

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıkları yarından itibaren yeni haftada da etkili olacak.

        Ülke genelinde etkili olan yüksek hava sıcaklıklarının yeni haftada da mevsim normallerinin iç kesimlerde 6 ile 8, diğer bölgelerde 4 ile 6 derece üzerinde seyredeceği bildirildi.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        Bugün yurdun kuzeydoğu kesimlerinde kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak geçişleri beklenirken, diğer tüm bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

        Yarın ve çarşamba günleri ülke genelinde yağış beklenmezken, perşembe ve cuma günleri Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile kuzeydoğu kesimlerde bulutlanmanın artması ve yer yer kısa süreli gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin görülmesi bekleniyor.

        AA

        BABALAR GÜNÜ KURBANLARI

        Babalar Günü'nün kutlandığı dün Türkiye'nin pek çok yerinde yaşanan boğulma vakaları güne damgasını vurdu. İstanbul Sarıyer'de bir baba ve oğul, Alibeyköy Barajı'nda iki kardeş, Çorum'da da baba ve iki oğlu boğularak can verdi.

        AHT

        İstanbul'da Sarıyer Garipçe Köyü'nde dalgalı denize giren oğlu Cemal Aydoğan'ı (16) kurtarmaya çalışan baba Kenan Aydoğan (48) boğuldu. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, babanın cesedini denizden çıkartırken, oğul Cemal Aydoğan'ı arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Kenan Aydoğan'ın yüzme bilmediği ancak oğlunu kurtarmak için denize atladığı öne sürüldü.

        İKİ KARDEŞ BOĞULDU

        Alibeyköy Barajı'nda da Onur Karagöz (12) ile Güven Karagöz (14) adlı kardeşler, boğularak yaşamını yitirdi. Üç arkadaşıyla yüzmek için Alibeyköy Barajı'na gelen iki kardeş, baraja girip serinlemek istedi. İki kardeş boğulurken diğer çocukların piknikçilere haber vermesi üzerine deniz polisine bağlı dalgıçlar iki çocuğun cansız bedenini buldu.

        ÇORUM'DA 4 CAN GİTTİ

        Çorum Devlet Hastanesi’nde sağlık personeli olarak görev yapan Hacı Veli Zeren, eşi Dilek Zeren ve çocukları Musap Bera Zeren (6) ile Tura Zeren (3) piknik yapmak için Seydim Göleti kenarına gitti. Hacı Veli Zeren, otomobilini göletin kenarına park etti. Eşiyle birlikte piknik masası hazırladıkları sırada çocukları Tura ve Musap Bera Zeren, otomobil içerisinde oynamaya başladı. Bu sırada çocuklar otomobilin el frenini indirdi. Rampada duran otomobilin gölete doğru ilerlediğini gören baba Hacı Veli Zeren koşarak aracın üstüne atladı ancak araç, içindeki çocuklar ve Hacı Veli Zeren’le birlikte gölete uçtu. Baba ve iki oğlu yaşamını yitirdi. Zeren ailesine yardım için suya atlayan Halil Özçiftçi de hayatını kaybetti.

        TEKİRDAĞ’DA 3 ÖLÜ, 2 KAYIP

        Tekirdağ’a bağlı Kumbağ Beldesi’nde 15 dakika arayla denizde 3 boğulma olayı yaşandı. İki saat içinde meydana gelen üç olayda, 3 kişi öldü, kayıp 2 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

        OĞLUNU KURTARAMADI

        Ordu’nun Ünye İlçesi’nde, 22 yaşındaki Muammer Yılmaz, babası Dursun Yılmaz ile Cevizdere Irmağı’na serinlemek ve balık tutmak için gitti. Bir süre sonra babasıyla suya giren ve yüzme bilmediği öğrenilen Muammer Yılmaz boğuldu. Yılmaz’ın cesedi, babası Dursun Yılmaz tarafından sudan çıkarıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ