Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzinsiz otomobil gezisi faciayla sonuçlandı, erzurum, trafik kazası, gençlik faciası

        Erzurum’da öğretim üyesi babasından izinsiz otomobilini alarak 5 arkadaşıyla birlikte sabaha karşı gezintiye çıkan 16 yaşındaki Muhammet Said Yeşilyurt, aşırı hız yüzünden direksiyon hâkimiyetini kaybedince araç takla atıp karşı şeritteki kamyonun altına girdi. Feci kazada dekan, cerrah, avukat, öğretim üyelerinin çocukları olan yaşları 15-17 arasında değişen 5 genç öldü, kamyon sürücüsü ve 1 genç de ağır yaralandı.

        Kazada Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Onganer’in, 16 yaşındaki oğlunu kaybettiği, 15 yaşındaki oğlunun ise ağır yaralı olduğu belirtildi.

        AŞIRI HIZ İDDİASI

        Kaza saat 05.30 sıralarında Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde meydana geldi. Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesi olan babası Yrd. Doç. Dr. Selami Yeşilyurt’a ait 16 FA 278 plakalı aracı sabaha karşı izinsiz aldığı öne sürülen Muhammet Said Yeşilyurt (16), yaşları 15 ile 17 arasında değişen 5 arkadaşını da yanına alarak, gezintiye çıktı. Şehir turu atan gençler, iddiaya göre boş sokaklarda hız denemesi de yaptı. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önüne geldiklerinde Muhammet Said Yeşilyurt, hızı yaklaşık 140 kilometreye ulaştığı öne sürülen aracın kontrolünü kaybetti. Otomobil, Atatürk Üniversitesi-Çat Kavşağı’nın birleştiği bölgede takla attı. Önce refüjdeki elektrik direğine çarpan otomobil, sonrasında karşı şeritten gelen Mehmet Şerifsoy yönetimindeki 25 EV 020 plakalı kamyonun altına girdi. Otomobili altına alıp bir süre sürükleyen kamyon, yan yatarak durabildi. Yılmaz Çınar’ın kullandığı 25 LK 467 plakalı otomobil de kamyona arkadan çarptı.

        EVLAT ACISI

        Kazada Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Onganer’in oğlu Burak Onganer (16), Diş Hekimliği Fakültesi’nde çene cerrahı Prof. Dr. Metin Güngörmüş’ün oğlu Furkan Güngörmüş (16) ve Avukat Zinnur Kara’nın oğlu Erdem Kara (16) olay yerinde, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Dodoloğlu’nun oğlu Fatih Dodoloğlu (17) ile Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selami Yeşilyurt’un oğlu Muhammet Said Yeşilyurt hastanede yaşamını yitirdi. Fen Fakültesi Dekanı Yavuz Onganer’in diğer oğlu S.F.O. (15) ile kamyon sürücüsü Mehmet Şerifsoy da ağır yaralandı. Yaralılar Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ