Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik F-16'lar PKK kamplarını bombalıyor, kuzey ıraktaki pkk kamplarına hava operasyonu,

        Sekiz askerin şehit olduğu 16 askerin ise yaralandığı Dağlıca saldırısı sonrasında başlatılan operasyon hem havadan hem de karadan devam ediyor. Operasyon kapsamında hain saldırıyı yapan 300 kişilik terörist grup çembere alınırken, Malatya ve Adana'dan havalanan F-16'lar Kuzey Iraktaki PKK kamplarını bombalıyor.

        PKK KAMPLARINA BOMBA YAĞIYOR

        Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı pistinin onarımda olması nedeniyle Adana ve Malatya'da konuşlandırılan F-16'lar Kuzey Irak'taki PKK kamplarına bomba yağdırdı. Türk savaş uçakları Amadiya ilçesine bağlı Avaşin, Zap ve İran sınırına kadar uzanan Zagroslar sıra dağlarındaki PKK hedeflerini bombaladı.

        PKK'nın Kuzey Irak'ta Kandil'den sonra en büyük kampı olan Zap kampı operasyondaki önemli hedeflerden biri ve yoğun şekilde bombalandı.

        KARA OPERASYONU İKİYAKA DAĞI'NDA YOĞUNLAŞTI

        Karadan sürdürülen operasyonda ise Yüksekova'daki 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'nda Sikorsky helikopterleriyle sürekli çatışma bölgesine özel eğitimli komandolar indiriliyor. Saldırıyı gerçekleştiren örgüt üyeleri, Hakkari'nin İkiyaka dağına kaçtıkları yönündeki istihbarat bilgiler üzerine operasyon bu alanda yoğunlaştırıldı.

        TELSİZ KONUŞMALARI DA AYNI ADRESİ GÖSTERİYOR: BAHOZ ERDAL

        İstihbarat birimlerinin yaptığı araştırmaya göre eylemin emri, PKK’nın şahin kanadında yer alan, Suriye asıldı, Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin tarafından verildi. Bahoz Erdal eylem emrini Zağros alan sorumlu ‘Reşit Dostum’ ve ‘Reşit Ersi’ kod adların kullanan “Mehmet Can Gürhan ve eski Erzurum sorumlusu ‘Azap Siser’ kodadlı Ekrem Güney'e verdi. Yaklaşık 200 kişiden oluşan bu ekip, Zap, Avaşin ve Basyan üzerinden sınırı geçerek eylemi gerçekleştirdi.

        ÖZEL HAREKATÇILAR VE KORUCULAR DA OPERASYONDA

        Operasyonda askeri birliklere özel harekat polisleri ve köy korucuların da katılmasıyla 300 kadar PKK'yı, Irak sınırında bulunan ve sarp kayalıkların bulunduğu Dağlıca ve Derecik bölgelerinde ablukaya alındı. Özel eğitimli komandoların stratejik noktalara indirilmesi, kobra ve süper kobraların da PKK'lıların kaçış bölgelerini sürekli ateş altında tutulması ile bu sabah saatlerine kadar 28 terörist etkisiz hale getirildi.

        TERMAL KAMERAYA KARŞI ŞEMSİYE

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kesimindeki askeri birliklere dün sabah saatlerinde PKK'lı teröristler tarafından ağır silahlarla düzenlediği ve 8 askerin şehit olduğu, 19 askerin de yaralandığı saldırıda ölü ele geçirilen PKK'lı teröristlerin üzerinden şemsiyeler çıktı. Daha önce vücutlarına naylon saran PKK'lı teröristlerin, ilk kez termal kameralara karşı şemsiye kullandıkları belirlendi.

        PKK'lı teröristlerin böylece termal kameralara yakalanmamak için farklı yöntem uyguladıklarının anlaşıldığını belirten yetkililer, "PKK, bunu yeni keşfetti ve ilk kez bu olayda kullandı. Teröristler siyah renkli şemsiyeleri açıp önlerini tutuyor ve hafif çömelerek şemsiye arkasına gizlenerek yürüyor. Siyah renkli şemsiyeler vücut ısısını kapattığı için termal kameralar tarafından tespit edilemiyor" dedi.

        5 BİN ŞEMSİYE ALINMIŞ

        Güvenlik ve istihbarat birimleri yaklaşık 2 ay önce PKK'nın Kuzey Irak'ta toplu şemsiye alımı yaptığını belirledi. Siyah renkte özel yapılan 5 bin şemsiye alan PKK'nın bu şemsiyeleri eyleme katılacak olan teröristlere dağıttığı belirtildi.

        Jandarma Özel Harekat Timlerinin sıcak takip sırasında bir kaç noktada sıcak takip yaparken Kuzey Irak sınırları içine girdi. Burada da teröristlerle çatışmalar yaşandığı ve operasyonların sürdüğü kaydedildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ