Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari Valiliği'nden açıklama,Hakkari'de siviller kalkan yapıldı,Hakkari'de çatışma, Hakkari'de PKK saldırısı, Hain saldırı sonrası açıklama,

        Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli İlçelerinde başlayan operasyonlar devam ederken, dün yapılan saldırının detaylarıyla ilgili Hakkari Valiliği yazılı açıklama yaptı. Terör örgütü mensupları tarafından bölgeye giden ambulanslara roket ve uzun menzilli silahlarla ateş açıldığı belirtilirken, ayrıca evlerin arasından da ateş açılarak masum insanların kalkan yapılmaya çalışıldığı bildirildi. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

        "Huzur ve güven ortamını bozmak maksadıyla sınır ötesinden gelen bir grup bölücü terör örgütü mensubu 19 Haziran 2012 tarihinde Yüksekova İlçesi Yeşiltaş Karakoluna sızma teşebbüsünde bulunmuş, çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş, 16 askerimiz de yaralanmıştır. Şu ana kadar 26 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 1 terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Yeşiltaş Karakoluna yapılan hain saldırıda bölücü terör örgütü mensupları, köyde evlerin arasında ateş açarak masum vatandaşlarımızı kendilerine kalkan yapmaya çalıştığı, ayrıca bölgeye görevlendirilen sivil ambulanslara terör örgütü mensuplarınca roket ve uzun menzilli silahlarla ateş açıldığı anlaşılmıştır. Yapılan operasyonlar neticesinde, etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte çok sayıda silah, telsiz, mühimmat, tıbbi malzeme ilaç, dürbün ve örgütsel döküman ele geçirilmiştir. konuyla ilgili operasyonel ve adli çalışmalar devam etmektedir"

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ