Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kıvılcım bir köyü küle çevirdi, KASTAMONU, BOZARMUT, YANGIN

        Kastamonu’nun Devrekani ilçesine bağlı Bozarmut köyünde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında, 14 ev, 14 ahır ve 1 samanlık yanarken olayda can kaybı olmadı. Yangın sonrası Devrekani Kaymakamlığı ve Kızılay, bölgeye yardım malzemesi gönderdi.

        Dün gece Devrekani ilçesine bağlı Bozarmut köyü Kepez Mahallesi’ndeki Muzaffer Çiftçi’nin evinde elektrik kontağından yangın çıktı. Aşırı rüzgardan dolayı diğer evlere sıçrayan yangın sonucunda 14 ev ile 14 ahır ve 1 samanlık yandı.

        Şiddetli rüzgar sebebiyle kontrol altına alınamayan yangın büyüdü. Alevler, evlerin ahşap olması ve çoğunda yakacak odun bulunması sebebiyle hızla yayıldı. İlk yangın söndürme araçları, kısa sürede büyüyen yangın mahalline ulaşmasına rağmen yeterli gelmedi. Bunun üzerine çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

        Yangında, akraba oldukları öğrenilen Yusuf, Muzaffer, Şükriye, Numan, Yeter, Mehmet, Tevfik, Hüseyin, Necati, Satı, Murat, Şevket, Cemali ve Yılmaz Çiftçi’nin evleri yandı.

        Bozarmut köyünden Yahya Yılmaz, yangında toplam 14 evin yandığını belirterek, yanan evlerin tamamının oturulmakta olduğunu söyledi. Yılmaz, 25 haneli köylerinin yarısının yangında yanarak kullanılamaz hale geldiğini ifade ederek, yangında evlerini kaybedenlerin geçici olarak köyde boş durumdaki evlere yerleştirildiğini kaydetti. Ayrıca Yılmaz, Devrekani Kaymakamlığı’nın kendilerine gereken ilgiyi gösterdiğini belirterek, yemeklerini ve yataklarını verdiğini söyledi.

        Diğer taraftan, Kızılay’ın mağdur köylüler için bölgeye çadır, battaniye ve yatak gönderdiği kaydedildi. Ayrıca, Bayat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın gönderdiği gıda paketleri de köye ulaştı.

        Köyde zarar tespiti yapmak üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin olay mahalline gittikleri öğrenildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ