Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Füzelerin namluları Suriye'ye çevrildi

        Suriye sınırında askeri hareketlilik sürüyor. 1 haftadan bu yana sınır bölgelerinde hareketlilik gözlenirken Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu'nun Hatay'a gideceği bildirildi. Kıvrıkoğlu öğlen saatlerinde ise Gaziantep'e ulaştı.

        Gaziantep 5'inci Mekanize Zırhlı Tugayı General Ataman Kışlası'ndan Kilis'e sevk edilen Atılgan ve Zıpkın modeli Stinger füzeleri Suriye sınırına yerleştirildi ve namluları komşu ülkeye çevrildi.

        Adana 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ile Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş'in de dün ziyaret edip inceleme yaptığı sınır bölgesine Gaziantep ve İskenderun'daki 39'uncu Mekanize Tugay Komutanlığı'ndan sevk edilen askeri araçlar ve Stinger füzeleri yerleştirilmeye başlandı. Generallerin inceleme yaptığı 2'inci Hudut Taburu'na bağlı Öncüpınar Sınır Karakolu'na yerleştirilen Stinger füzesinin de namlusunun Suriye'ye çevrilmesi dikkat çekti.

        Geçtiğimiz aylarda Suriye ordusu da muhaliflere karşı başlattıkları operasyonlar çerçevesinde Türkiye sınırına yakın bölgelere askeri araç, tank ve uçak savar ile teskin nişancıları yerleştirmişti.

        SAVAŞ İSTEMİYORUZ

        Türkiye'nin de sınıra birliktik kaydırması ve füze ve uçak savar bataryalarını Suriye'yi hedef alacak şekilde yerleştirmesi Kilislileri de tedirgin etti. Gelişmelerin kendilerini endişelendirdiğini belirten Kilisliler, "Türkiye sınıra yığınak yapmaya başladı. Suriye de daha önceden muhaliflere karşı yığınak yapmıştı. Sınırda muhalifler ile Suriye ordusu arasında çatışmalar çıkıyor. Tarlamıza girmeye korkuyoruz. Biz savaş istemiyoruz" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ